HPV-prik en herhaalprik tegen corona zonder afspraak deze week in Lemmer, Surhuisterveen, Harlingen en Jubbega

07 maart 2023

Deze week komt GGD Fryslân op locatie in Lemmer (woensdag 8 maart), Surhuisterveen (donderdag 9 maart), Harlingen en Jubbega (beide vrijdag 10 maart) voor de herhaalprik tegen corona en voor de HPV-vaccinatie.

Coronaprik voor 12 jaar en ouder

Iedereen van 12 jaar en ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad komt in aanmerking voor de herhaalprik. De laatste prik of coronabesmetting moet dan wel langer dan drie maanden geleden zijn. De herhaalprik is voor iedereen gratis en een afspraak maken is niet nodig. Je kunt zo binnenlopen, ook als je vragen hebt over de coronavaccinatie. Ook als je je eerste of tweede coronaprik nog niet gehad hebt en je wilt hem alsnog kun je deze komen halen. Wel is het nodig om een identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. 

Let op: Heb je na 18 september 2022 een herhaalprik gehad? Dan kun je op dit moment niet nog een prik krijgen. Je bent voldoende beschermd.

HPV voor jongeren geboren tussen 1996 en 2003

De HPV-prik is voor jongeren, geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003. De vaccinatie tegen HPV beschermt hen goed tegen zes soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker, penis- en anuskanker. HPV komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Voor een goede bescherming zijn twee vaccinaties nodig. Tussen de vaccinaties zit minimaal 150 dagen. Jongeren, die een eerste vaccinatie hebben gehaald, krijgen over enkele maanden een sms om hen eraan te herinneren om een tweede afspraak te maken.

Wanneer en waar?

 • Lemmer
  Woensdag 8 maart van 10.00 uur tot 17.15 uur.
  MFA De Steiger, Schokker 4b.

 • Surhuisterveen
  Donderdag 9 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  Zalencentrum de Lantearne, Jan Binneslaan 49.

 • Harlingen
  Vrijdag 10 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur.
  MFC Het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat 2.

 • Jubbega
  Vrijdag 10 maart van 14.00 tot 17.30 uur.
  MFC De Kompenije, Ericalaan 24a.

Goed om te weten

Paspoort of ID en mondkapje meenemen. Een afspraak maken is niet nodig.

Meer data en locaties

Kom je liever op een ander moment?