4-12 jaar

Jouw kind zit nu op de basisschool. Ook in deze periode zijn we er voor jou en je kind. De afspraken vinden nu niet meer plaats op het consultatiebureau. We komen langs op school. We nodigen jou en je kind uit voor gezondheidsonderzoeken. We stemmen dit af op de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind.

Gezondheidsonderzoek 5 en 9 jaar

Als je kind 5 en 9 jaar is nodigen we jou en je kind uit voor een gezondheidsonderzoek op school. De uitnodiging hiervoor valt thuis in de brievenbus. We vragen je vooraf een online vragenlijst in te vullen (voorbeeld online vragenlijst voor 5-jarigen of voorbeeld online vragenlijst voor 9-jarigen). Hierin kun je ook aangeven wat je graag met ons wilt bespreken. Tijdens het onderzoek meten en wegen we je kind en nemen we de vragenlijst met je door. Bij 5-jarigen doen we een oog- en oortest. Heb je een beeldbelafspraak? Bekijk dan eerst de uitleg over beeldbellen.

We vragen de meester of juf van jouw kind ook of er bijzonderheden in de groep zijn. We gaan ervan uit dat school jou laat weten als er informatie over jouw kind met ons is gedeeld.

Wat doet GGD Fryslân?

Naast de gezondheidsonderzoeken kun je altijd contact met ons zoeken als je vragen hebt over je kind. Kom ook gerust langs op ons inloopspreekuur op het consultatiebureau.

Wij organiseren webinars en versturen nieuwsbrieven naar ouders over het opgroeien en opvoeden van kinderen. 

De privacy van jouw kind

De gegevens over je kind bewaren wij in een digitaal kinddossier. Wij houden ons aan de regels in de wet om die gegevens goed te beschermen.

Als je kind naar speciaal onderwijs gaat

Gaat je kind voor het eerst naar speciaal onderwijs? Dan nodigen we je uit voor een instroomonderzoek. Tijdens dit onderzoek testen we de ogen en oren, wegen en meten we je kind en kijken we samen naar zijn of haar gezondheid en ontwikkeling.

  • Als je kind 5 jaar oud is, kom je met je kind langs bij de jeugdarts en doktersassistente. We sturen je hiervoor een uitnodiging en een vragenlijst. Tijdens de afspraak kijken we hoe het met de gezondheid en (lichamelijke) ontwikkeling van je kind gaat. 
  • Als je kind 10 of 11 jaar oud is, spreken we elkaar weer. Hoe gaat het thuis en op school met je kind? Ook dan staat zijn of haar gezondheid en ontwikkeling centraal en geven we graag antwoord op je vragen.
  • In groep 8 onderzoeken we de gezondheid van je kind via een digitale vragenlijst. Als het nodig is, ontvang je een uitnodiging voor een vervolgafspraak.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-17.00 uur.

Bekijk de contactmogelijkheden