Seksueel geweld

Van ongewenste berichten of foto's tot een aanranding of verkrachting. Als iemand iets doet wat jij niet wilt, dan kun je spreken van seksueel ongewenst gedrag of van seksueel geweld. Iedereen kan hier slachtoffer van worden: mannen, vrouwen, meisjes en jongens.

Centrum Seksueel Geweld staat voor je klaar

Ben je slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld? Dan is het belangrijk dat je goede hulp krijgt. Als een ander op seksueel gebied over je grenzen gaat, is dit nooit jouw schuld. Je hoeft je dus niet te schamen. Praat erover. Het Centrum Seksueel Geweld staat voor je klaar. Dit centrum is een samenwerking tussen ziekenhuizen, GGD, GGZ, politie en Slachtofferhulp Nederland. Wij helpen je niet alleen om te verwerken wat er is gebeurd, maar ook om mogelijk bewijs vast te leggen.

Website van: Centrum Seksueel Geweld

Wat doet Centrum Seksueel Geweld?

Het Centrum Seksueel Geweld biedt je informatie, advies, behandeling en zorg op één plek. Je hoeft niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen. Je belt het Centrum Seksueel Geweld via 0800 01 88. Via de website kun je hen ook bereiken, bijvoorbeeld door (anoniem) te chatten.

Iemand steunen na seksueel geweld

Na een ongewenste seksuele ervaring is het fijn voor het slachtoffer dat er iemand voor hem of haar is. Jouw steun kan een groot verschil maken. Lees meer op de website van Centrum Seksueel Geweld wat jij kunt doen als iemand in jouw omgeving een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt.

Heb je vragen?

Heb je vragen over je seksuele gezondheid? Dan kun je ons gerust bellen of mailen.

Op werkdagen van 10.00-13.00 uur en 13.45-16.30 uur.

Sense Spreekuur: Maak een afspraak