Voor de geboorte

Wil je graag een kindje? Of word je (opnieuw) vader of moeder? Wij helpen je in beide gevallen graag op weg. Een goede voorbereiding zorgt voor een gezonde zwangerschap en een gezond kindje.

Je hebt een kinderwens

Denk jij erover na om kinderen te krijgen? Voordat je zwanger raakt kun je al veel doen om ervoor te zorgen dat je kindje al in de buik een gezonde start krijgt. Vraag de verloskundige bij je in de buurt eens. Daarnaast kun je de GroeiGids App op je telefoon zetten. Ook daar vind je veel handige informatie over het krijgen van kinderen.

Wat doet GGD Fryslân?

Wij helpen je graag goed op weg. Je kunt ons altijd vragen stellen of je zorgen met ons delen. Samen kunnen we zo de komst van je kindje goed voorbereiden.

Heb je nog twijfels over het krijgen van een kind? Wij bieden het programma Nu Niet Zwanger aan en denken graag met je mee.

Jouw privacy

De gegevens over je kind bewaren wij in een digitaal kinddossier. Wij houden ons aan de regels in de wet om die gegevens goed te beschermen.

Jouw gegevens bewaren wij in een digitaal dossier. Wij houden ons aan de regels in de wet om die gegevens goed te beschermen.

Je bent zwanger

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode. Je bereidt je voor op de komst van je baby en vraagt je vaak af hoe hij of zij eruit gaat zien. Aan de andere kant komt er in deze tijd ook veel op jou en je partner af. Je hebt daarom vast ook allerlei vragen. Gelukkig kun je met al je vragen terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Ook wij denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op. Of neem eens een kijkje op de website van Opvoeden.nl of lees het in de GroeiGids App.

Ben je 22 weken zwanger? Dan kun je de vaccinaties krijgen. Vaccinaties tijdens de zwangerschap beschermen je baby direct vanaf de geboorte tegen kinkhoest en griep. De vaccinaties zijn veilig voor zowel baby als moeder. Op de pagina 0-4 jaar lees je wat er na de geboorte van je kindje allemaal gebeurt.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-17.00 uur.

Bekijk de contactmogelijkheden