Ga naar de inhoud

Over ons

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger.

Taken

Wij richten ons onder andere op infectieziektebestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger. GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat doet de GGD vanuit vier regio’s; een team beleid, de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) en Beleid en Ondersteuning.

Bekijk de taken van GGD Fryslân

Werken bij GGD Fryslân

GGD Fryslân is een aantrekkelijke werkgever met een dynamische werkomgeving. Wij bieden je volop mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen en investeren in de professionalisering van onze medewerkers.

Meer over werken bij GGD Fryslân
Geïnteresseerd in een baan bij onze organisatie? Wij hebben regelmatig interessante


Veiligheidsregio Fryslân

GGD Fryslân is bestuurlijk onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Naast de GGD zijn Brandweer Fryslân en Crisisbeheersing onderdeel van de organisatie. De ondersteunende diensten, zoals P&O, informatiemanagement en inkoop, zijn ondergebracht, bij bedrijfsvoering. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan meer dan 1.100 brandweervrijwilligers. 

De belangrijkste bestuurlijke stukken van Veiligheidsregio Fryslân zijn de kaderbrief, de programmabegroting en het jaarverslag. Deze bestuurlijke stukken vind je op de website van Veiligheidsregio Fryslân.