Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Over ons

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger.
Iconen met vier wettelijke taken van GGD Fryslân

Taken

Wij richten ons onder andere op infectieziektebestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger. GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat doet de GGD vanuit drie regio’s, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).

Bekijk de taken van GGD Fryslân

Twee silhouetten van een man, oranje en blauw

Werken bij GGD Fryslân

GGD Fryslân is een aantrekkelijke werkgever met een dynamische werkomgeving. Wij bieden je volop mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen en investeren in de professionalisering van onze medewerkers.

Meer over werken bij GGD Fryslân
Geïnteresseerd in een baan bij onze organisatie? Wij hebben regelmatig interessante


Vooraanzicht hoofdkantoor Veiligheidsregio Fryslân

Veiligheidsregio Fryslân

GGD Fryslân is bestuurlijk onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Naast de GGD zijn Brandweer Fryslân en Crisisbeheersing onderdeel van de organisatie. De ondersteunende diensten, zoals P&O, informatiemanagement en inkoop, zijn ondergebracht, bij bedrijfsvoering. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan meer dan 1.100 brandweervrijwilligers.