Seks als werk

Als seks je werk is, heb je verschillende sekspartners. Daardoor is de kans groter dat je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) krijgt, zoals hepatitis B of hiv. Het is dus verstandig om regelmatig een soa-test te doen. Voor een test en meer kun je als sekswerker bij ons langskomen. Wij helpen je graag.

Ons inloopspreekuur

We hebben iedere woensdag een inloopspreekuur. Je kunt dan langskomen tussen 13.00-15.00 uur op de Weaze 14 in Leeuwarden. Je hoeft geen afspraak te maken. Wij kunnen je helpen door: 

  • een soa-test.
  • je een hepatitis-B vaccinatie te geven.   
  • je advies te geven over anticonceptie en/of de morning-afterpil.  
  • je advies te geven bij een zwangerschap of abortus.  
  • je advies te geven over veilig en gezond werken.
  • je te verwijzen naar andere hulpverleners als dit nodig is.

Daarnaast staan we voor je klaar om je te ondersteunen in je werk. Dit kan in verschillende talen. Lukt het je niet om op het inloopspreekuur te komen? Dan kun je ons bellen op 0900 736 73 66 en een aparte afspraak maken.

Alles over sekswerk in Nederland

Op de website Sekswerk.info kun je veel informatie lezen over: gezond werken, veilig werken, werkzaken, soa's, werkplekken en sekstechnieken. Heb je vragen of wil je advies? Ook dat vind je hier terug in een overzicht met organisaties die sekswerkers helpen.

Start je als sekswerker? Dan is het belangrijk dat je je rechten en plichten kent. Je leest ze op de website van Sekswerk.info.

Werken in de prostitutie

Doe je sekswerk? Dan moet je dingen regelen om te kunnen werken. Je werkplek bijvoorbeeld. En je financiën of vergunningen. Bedenk of je als zzp’er aan de slag gaat of deels zelfstandig werkt via opting-in. En weet wat je rechten en plichten zijn als sekswerker. Bepaal ook welke diensten je aanbiedt en hoe je die veilig doet.

Sekswerk.info: Werken in de prostitutie

Heb je vragen?

Heb je vragen over je seksuele gezondheid? Dan kun je ons gerust bellen of mailen.

Op werkdagen van 10.00-13.00 uur en 13.45-16.30 uur.

Sense Spreekuur: Maak een afspraak