Seksualiteit

Het is leuk als seksualiteit vanzelf en veilig gaat, maar dat is niet altijd zo. Voor iedereen is seksualiteit anders. Wat voor de een normaal is, is voor de ander niet zo. Heb je vragen of advies nodig? Wij denken graag met je mee.

Veilig seks hebben

 Als je veilig seks hebt met een condoom, heb je minder kans op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Seks met een condoom én anticonceptie voorkomt een onbedoelde zwangerschap.

  • Wil je tips voor veilig vrijen? Ga dan naar Soa Aids Nederland en Sense. 
  • Wil je tips over welke anticonceptie (voorbehoedsmiddel) het beste voor jou is? Kijk op www.anticonceptievoorjou.nl. 
  • Wil je graag met iemand praten? Dan ben je altijd welkom bij ons. Als je wilt, kun je ook naar je huisarts gaan.

Vragen, advies en informatie

Op wie val jij? Wat als je vriend of vriendin al seks wil, maar jij nog niet? Wat als je pijn bij het vrijen hebt? Hoe vrij je veilig? Of ben je zwanger (zonder dat je het wilt) en weet je niet wat je hiermee wilt? Voor deze en andere vragen: 

  • kun je altijd contact zoeken met je huisarts.  
  • kun je ook contact zoeken met Sense Noord-Nederland als je jonger bent dan 25 jaar, als seks je werk is of als je als jongen/man seks hebt met andere jongens of mannen. Bel, mail of chat met de Sense Infolijn. Een afspraak maken kan ook. Wij beschermen je gegevens en delen geen informatie met anderen zonder jouw toestemming.

LHBTIQA+

De afkorting LHBTIQA+ is een verzamelnaam voor al die verschillende gevoelens, lichamelijke vormen en uitingen. De letters staan voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer en aseksueel. De plus (+) in LHBTIQA+ staat voor alle vormen van gender en seksuele geaardheid die niet onder de andere letters vallen.

Val jij bijvoorbeeld op mannen of vrouwen? Of op allebei? Misschien voel je je een man, maar ben je als vrouw geboren? Of wil jij je uiterlijk en kleding niet laten bepalen door je geslacht? Wij zijn er voor iedereen.

In welk gender herken jij je? Misschien weet je dat nog niet of juist ook wel, maar weet je niet hoe je daar mee verder moet. Wij kunnen je helpen. Wij luisteren naar je vraag of probleem. We denken mee in de keuzes die je wilt maken. Ook geven we je advies waar je naartoe kunt in bepaalde situaties. We praten daar vertrouwelijk met alleen jou over.

Heb je vragen?

Heb je vragen over je seksuele gezondheid? Dan kun je ons gerust bellen of mailen.

Op werkdagen van 10.00-13.00 uur en 13.45-16.30 uur.

Sense Spreekuur: Maak een afspraak