Seks voor jongeren

Wil jij al seks of wacht je liever nog even? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en jouw keuze. En natuurlijk moet die ander jouw keuze respecteren. Heb je vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wij zijn er voor jou

Wil of kun je niet bij je eigen huisarts terecht met je vragen of zorgen over seksualiteit? Kom dan naar het Sense-spreekuur van de GGD. Je kunt hier gratis en anoniem terecht voor een soa-test, informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld:

  • Soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen);
  • Anticonceptie (voorbehoedsmiddelen);
  • Problemen met seks, zoals pijn bij het vrijen of erectieproblemen;
  • Pil vergeten, wat nu?;
  • Vragen over de morning-afterpil;
  • Onbedoelde zwangerschap;
  • Seksuele voorkeur;
  • Vervelende seksuele ervaringen.

Je kunt met vragen ook bellen, mailen of chatten met de Sense infolijn.

Wat doet GGD Fryslân?

Sense is een samenwerking van Soa Aids Nederland, Rutgers, GGD en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij zijn er voor jongeren die vragen hebben over seks. Sense biedt:

Je kunt met vragen ook bellen, mailen of chatten met de Sense infolijn. Wij beschermen je gegevens en delen geen informatie met anderen zonder jouw toestemming.

Onveilige seks gehad?

Als je nog twijfelt of je een soa-test moet doen, dan kun je eerst ook kijken of je een soa-test moet doen. Dit kan door de soa-check via de website van SOA Aids Nederland te doen. Wil je direct een afspraak maken voor een soa-test? Weet dat je daarvoor ook altijd naar je huisarts kunt gaan. Meestal zit een soa-test in het basispakket van je zorgverzekering. Houd wel rekening met je eigen risico.

Kun of wil je niet naar je huisarts? En ben je jonger dan 25 jaar? Of is seks je werk of heb je als man seks met andere mannen? Dan kun je gratis en anoniem een test bij ons laten doen. Bel met Sense op 0900 73 67 366 om hiervoor een afspraak te maken. Op werkdagen kun je ons bereiken van 10.00-13.00 uur en van 13.45-16.30 uur. De testafspraken zijn altijd in Leeuwarden.

Kun je niet bij ons en je huisarts terecht? Dan kunnen we je doorverwijzen naar soapolinoord.nl of soatestdoen.nl. Deze testen zijn betrouwbaar en anoniem, maar niet gratis. Voor meer informatie en contactgegevens vind je op de pagina Testen op soa.

Heb je vragen?

Heb je vragen over je seksuele gezondheid? Dan kun je ons gerust bellen of mailen.

Op werkdagen van 10.00-13.00 uur en 13.45-16.30 uur.

Sense Spreekuur: Maak een afspraak