Vaccinatielocaties najaarsronde coronaprik

Iedereen die een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door het coronavirus, kan tot en met 15 december een coronaprik krijgen. Na het maken van een afspraak kun je de coronaprik halen op onze vaste vaccinatielocatie in Drachten of een van onze kleinere pop-up locaties in de regio. Let op! Onze locatie in Leeuwarden is gesloten en onze locatie in Drachten is voor het laatst geopend op 15 december.

Vaccinatielocaties in Fryslân 

Je kunt alleen met afspraak terecht op de onderstaande vaccinatielocaties. Vrije inloop is alleen mogelijk in Drachten op dinsdag 12 en woensdag 13 december van 08.30 – 15.30 uur. Op deze dagen hoef je geen afspraak te maken.
Let op! Onze locatie in Leeuwarden is gesloten en onze locatie in Drachten is voor het laatst geopend op 15 december. Tijdens deze najaarsronde zijn er ook nog extra tijdelijke kleinere pop-up locaties in de regio.

""

Vaccinatielocatie Drachten (laatste prikdag is 15 december)

Helmhout 10, 9206 AZ Drachten | Routebeschrijving

Openingstijden: Elke maandag, donderdag en vrijdag van 08.30-17.00 uur (alleen op afspraak).

Vrijdag 15 december is de laatste dag om een coronaprik in Drachten te halen, daarna sluit deze locatie definitief.Op dinsdag 12 december en woensdag 13 december kun je in Drachten terecht zonder afspraak van 8.30 – 15.30 uur.  

Tijdelijke vaccinatielocaties op afspraak

Tijdens deze najaarsronde zijn er ook tijdelijke kleinere pop-up vaccinatielocaties in Harlingen, Heerenveen, Sneek, Surhuisterveen, Koudum, Dokkum, Appelscha en Kollum. Bij het maken van een afspraak voor een coronaprik via www.planjeprik.nl worden deze locaties aangeboden als er plaats is. Krijg je bij het maken van de afspraak de locatie naar keuze niet te zien, dan zijn de prikmomenten daar al volgeboekt. Op onze grotere vaste vaccinatielocatie in Drachten (open tot en met 15 december) kun je terecht op meerdere dagen in de week.

Voorbereiding op je vaccinatie

Voor een veilig en vlot verloop van je vaccinatie is het belangrijk dat je:

  • op de afgesproken tijd komt;
  • kleding draagt waarbij je je bovenarmen gemakkelijk bloot kunt maken;
  • het volgende bij je hebt:
    • een geldig ID-bewijs.
    • de ingevulde gezondheidsverklaring.

Volg op de vaccinatielocatie de aanwijzingen van het personeel op. De vaccinatielocatie is goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator. Aanmelden doe je bij de registratiebalie. Na de prik blijf je nog 15 minuten wachten om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. Als het nodig is zijn er ter plekke rolstoelen en rollators aanwezig. Goed om te weten: er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocatie.

Plan of wijzig je prik

Val je binnen de doelgroep? Wijzig of maak je afspraak voor een coronaprik via planjeprik.nl of via telefoonnummer 0800 7070. Wil je eerst meer weten over de coronaprik en najaarsronde, kijk op de website Mijn vraag over corona.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.30-17.00 uur