Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Hulp bij verlies na zelfdoding

Per jaar maken in Nederland ongeveer 1.500 mensen zelf een einde aan hun leven. Voor degenen die achterblijven is dit pijnlijk en verdrietig. Vaak zijn er vragen: Waarom is dit gebeurd? Had het voorkomen kunnen worden? Heb ik schuld? Vaak worstelen nabestaanden met gevoelens van boosheid en machteloosheid.

Behoefte aan hulp?

Veel mensen die iemand door zelfdoding hebben verloren hebben kort na de zelfdoding behoefte aan hulp. Er zijn professionals die deze hulp kunnen geven. GGD Fryslân en GGZ Friesland bieden hulp aan familieleden van mensen die kort geleden door zelfdoding zijn overleden. Daarnaast kun je ook via je eigen huisarts hulp krijgen.

Hulp aanvragen

Aanmelden voor hulp kan door te bellen naar GGD Fryslân: 088 22 99 222. Vraag naar de afdeling Forensische Geneeskunde. Lees meer over het hulptraject in de folder 'Verlies door zelfdoding'.

Download de folder

 

Meer informatie


Contact

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Forensische Geneeskunde van GGD Fryslân.