Migranten

Ben je nieuw in Nederland? Het kan zijn dat je met veel vragen rondom seksuele gezondheid rondloopt. De gezondheidszorg is in Nederland vaak anders geregeld dan je gewend bent. Heb je hier vragen over of maak je je misschien ergens zorgen over? Onze medewerkers van het team Seksuele Gezondheid helpen je graag.

Nieuw in Nederland

Ben je nieuw in Nederland? Het kan zijn dat je met veel vragen rondom seksuele gezondheid rondloopt. In het land waar je vandaan komt is de zorg voor seksuele gezondheid vaak anders geregeld dan in Nederland. Het kan ook zijn dat je in het land waar je vandaan komt seks hebt gehad, waar je spijt van hebt of seks tegen je zin had. Bij ons kun je terecht voor soa testen en denken we graag met je mee over je vragen rondom seksualiteit.

Wat doet GGD Fryslân

Voor veel mensen is seksualiteit een belangrijk onderdeel van het leven. Heb je hier vragen over of maak je je misschien zorgen over een seksueel overdraagbare aandoening (soa)? Onze medewerkers van het team Seksualiteit en Soa helpen je graag.

Wil je meer weten wat we doen? Je leest het op onze pagina Seksualiteit en Soa.

Testen op soa

De gezondheidszorg is in Nederland vaak anders geregeld dan je gewend bent. Je kunt bij ons een afspraak maken voor een soa- test. Dit is anoniem en gratis.

Als je nog twijfelt of je een soa-test moet doen, dan kun je eerst ook zelf een soa-test doen. Of wil je direct een afspraak maken voor een soa-test? Weet dat je daarvoor ook altijd naar je huisarts kunt gaan. Meestal zit een soa-test in het basispakket van je zorgverzekering. Houd wel rekening met je eigen risico. Meer lees je op de pagina over testen op soa.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over je seksuele gezondheid? Dan kun je ons gerust bellen of mailen.

Op werkdagen van 10.00-13.00 uur en 13.45-16.30 uur.

Sense Spreekuur: Maak een afspraak