Heb jij de smaak te pakken?

Hoe zintuigen samenwerking voor de optimale smaak.
Terug naar overzicht

 

Dagelijks zijn onze zintuigen bezig alles waar te nemen, zo ook tijdens het eten. Door een fijn samenspel van reuk, smaak, tast, gehoor en zicht hebben we een optimale beleving van het voedsel dat wij eten. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Welke factoren hebben hier invloed op en hoe worden zintuigen ingezet bij het doen van onderzoek? In dit lespakket doen leerlingen sensorisch onderzoek en leren ze een eigen onderzoek op te zetten en uit te voeren. 

Het lesmateriaal "Heb jij de smaak te pakken?" bestaat uit 8 lessen voor groep 7 en 8 en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. 

Heb jij de smaak te pakken? downloaden?

Dowloaden Heb jij de smaak te pakken?

Over Wetenschapsknooppunt

Vragen of advies nodig?

Wil je meer weten over het lenen van materialen, wil je advies of heb je andere vragen rondom lespakketten? Neem contact met Joke Drijver, adviseur lesmaterialen voor scholen en kinderopvang.