Van zwangerschap tot ouderschap

Informatieavonden

In de gemeente Ooststellingwerf wordt aan alle aanstaande ouders een gratis cursus aangeboden, waarin we jullie graag informeren over de belangrijke 'eerste 1000 dagen' van een kind.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Vijf keer vóór de bevalling en drie keer erna. Soms mag je partner of evt. maatje ook meekomen. Bij andere bijeenkomsten ben je samen met de andere (bijna-)moeders.

Wat gaan we doen?

De eerste vijf keer praten we met elkaar over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. We vertellen je eerlijk wat je kunt verwachten. We hebben ook speciale avonden voor de vaders, om o.a. te praten over de rol van vaderschap.

Als je kindje geboren is, praten we met elkaar over wat voor soort ouder je wilt zijn. En we geven antwoord op al jullie vragen. Tijdens de les babymassage mag je je kindje meenemen en leer je op een andere manier hoe je met je kindje contact kunt maken.

Wij hopen je zo een stukje vertrouwen mee te geven tijdens de bijzondere weg van zwanger-zijn naar ouder-zijn. En het geeft je ook de kans om andere (bijna-)ouders te leren kennen. Je kunt dingen aan elkaar vragen en aan elkaar vertellen over wat je meemaakt.

Wat kost het?

De avonden zijn gratis.

Wanneer en hoe laat komen we bij elkaar?

Op donderdagavond van 19.00-21.00 uur. Je wordt ingedeeld aan de hand van de uitgerekende bevallingsdatum. Het kan zijn dat de avonden na de bevalling op een andere dag gepland worden.

Waar komen we bij elkaar als de informatieavonden fysiek worden gegeven?

Gezondheidscentrum, Brink 1-102, 8431 LD Oosterwolde (Consultatiebureau), via de achteringang.

Hoe geef ik me op?

Je kunt hieronder het aanmeldformulier invullen.

Aanmeldformulier

Graag dag, maand én jaartal invullen. Voorbeeld: 15-03-1997
Graag dag, maand én jaartal invullen. Voorbeeld: 07-03-2022