Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Steun bij het ouderschap

Ben je net vader of moeder geworden? Dan komt er heel wat op je af. Het is dan ook geen schande dat je op dit moment in je leven wel wat extra hulp kunt gebruiken. Het programma Stevig Ouderschap biedt extra ondersteuning aan gezinnen waar de omstandigheden zwaarder zijn dan gemiddeld. Meedoen aan Stevig Ouderschap is gratis.

Meedoen aan Stevig Ouderschap

Om goed te kunnen inschatten of Stevig Ouderschap iets voor jou is, ontvang je na de geboorte een korte vragenlijst. Tijdens het kennismakingsgesprek met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau bespreek je die vragenlijst. Als blijkt dat Stevig Ouderschap iets voor jou zou kunnen betekenen, belt de jeugdverpleegkundige voor een eerste afspraak. 

Wil je je op een later moment aanmelden voor Stevig Ouderschap? Vraag dit dan bij je consultatiebureau of bel met ons: 088 22 99 444.

Wat houdt Stevig Ouderschap in?

De jeugdverpleegkundige komt 6 tot 10 keer bij je langs. Iedere afspraak duurt 1,5 uur. Hij of zij is er om naar jou te luisteren, met je te praten en mee te denken. Waar wil je het over hebben? Dat mag jij aangeven. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • vragen over je kind
  • je kind begrijpen
  • hoe is het om ouder te zijn?
  • hoe combineer je ouder zijn met je werk?
  • je eigen opvoeding
  • je stijl van opvoeden
  • informatie over instanties

Wil je al hulp als je zwanger bent?

Als je zwanger bent en graag vooraf een jeugdverpleegkundige wilt inschakelen om met je te praten over het ouderschap, dan kun je je hiervoor aanmelden via je verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Je kunt ook direct met ons bellen: 088 22 99 444.


Contact

Heb je vragen over de gezondheid of ontwikkeling van je kind? Of wil je je aanmelden voor Stevig Ouderschap? Voor deze en meer vragen, neem contact met ons op.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur. Ook kan je iedere werkdag chatten met een jeugdverpleegkundige.

Chat met een jeugdverpleegkundige