Ga naar de inhoud

Stevig Ouderschap (na de geboorte)

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jouw zoon of dochter. In de eerste periode na de geboorte gebeurt er veel. Je gaat regelmatig naar het consultatiebureau en praat daar met onze jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Soms is extra hulp fijn. Wij bieden dit aan onder de naam Stevig Ouderschap.

Wat kan Stevig Ouderschap voor jou betekenen?

Onze jeugdverpleegkundige komt zes keer anderhalf uur bij je thuis. Zij is speciaal opgeleid voor Stevig Ouderschap. Met elkaar bepaal jij wat je wilt bespreken. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de ontwikkeling en opvoeding van jouw kind. Of je wilt graag vertellen hoe het is om ouder te zijn. Zij luistert, praat met jou en denkt mee. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Wat doet GGD Fryslân?

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich anders. Vragen over opgroeien en opvoeden? Wij staan graag voor je klaar! Dit is vrijwillig en doen wij gratis. Neem gerust contact met ons op voor advies of gewoon een luisterend oor.

De gegevens over je kind bewaren wij in een digitaal kinddossier. Wij houden ons aan de regels in de wet om die gegevens goed te beschermen.

Hoe kun je meedoen aan Stevig Ouderschap?

Onze jeugdverpleegkundige komt bij je thuis kennismaken als jouw baby twee weken oud is. Zij praat dan ook met jou over de mogelijkheid van extra hulp door Stevig Ouderschap. Na dit huisbezoek, kun je rustig nadenken of je mee wilt doen. Starten kan tot jouw baby 6 maanden oud is. Deelname is gratis en niet verplicht

Wil jij je aanmelden?

Dit kan bijvoorbeeld via jouw verloskundige of gynaecoloog. Je kunt ook zelf contact met ons zoeken.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-17.00 uur.

Bekijk de contactmogelijkheden