Integrale Vroeghulp voor kinderen van 0 tot 7 jaar

Integrale Vroeghulp is een samenwerking van verschillende zorgorganisaties en het onderwijs. Wij helpen graag met het begrijpen van problemen in de ontwikkeling of het gedrag van een kind. Met als doel jou en jouw kind zo vroeg en goed mogelijk te helpen. Dit is gratis en vrijwillig.

Wij denken mee over:

  • wat er met jouw kind aan de hand kan zijn.
  • wat jouw kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.
  • wat jij zelf nodig hebt om je kind goed te helpen.
  • wat anderen binnen jouw gezin nodig hebben nu er extra zorgen zijn over jouw kind.
  • wat nodig is om alle personen, die jouw kind helpen, goed samen te laten werken.

Met wie krijg jij te maken als je je kind aanmeldt?

Als jij je kind aanmeldt voor Integrale Vroeghulp, neemt een casemanager contact met jou op. Hij of zij is lid van het team Integrale Vroeghulp en ook de contactpersoon tijdens de periode van begeleiding. De casemanager regelt, in overleg met jou, wat nodig is voor jouw kind.

Bij Integrale Vroeghulp werken verschillende experts samen. Denk hierbij onder andere aan kinderartsen, psychologen, onderwijsdeskundigen en medewerkers van GGD Fryslân, audiologische centra, kinderrevalidatie en kinderdagcentra.

Hoe ziet de periode van begeleiding eruit?

De casemanager praat veel met jou. Hoe kijk jij naar je kind? Welke vragen heb jij?

  • Om jouw kind nog beter te begrijpen, kan de casemanager contact zoeken met anderen die jouw kind kennen. Zo brengt de casemanager misschien wel een bezoek aan de kinderopvang of school. Hoe gaat het met jouw kind in de groep of klas? Daar kan de casemanager ook even over praten met de leid(st)er of juf of meester. We doen dit alleen in overleg met jou.
  • De casemanager maakt van alle gesprekken een verslag. Als de casemanager op de kinderopvang of school is geweest, komt dat ook in het verslag. Jij mag dit verslag eerst lezen en aanpassingen doen als jij dat wilt. Het team van Integrale Vroeghulp leest het verslag daarna ook en denkt met de casemanager mee. Wij geven jou daarna adviezen.
  • Als jouw vragen zijn beantwoord en jij zelf weer verder kunt, sluit de casemanager de periode van begeleiding af.

Aanmelden

Dat kan met het aanmeldformulier Integrale Vroeghulp. Je kunt je kind zelf aanmelden. Een professional kan het ook voor je regelen.

Aanmeldformulier Integrale Vroeghulp

Heb je nog vragen?

Wil jij meer informatie over Integrale Vroeghulp? Bel of mail ons of ga naar de website van Integrale Vroeghulp Friesland.

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-17.00 uur.

Website: Integrale Vroeghulp