Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Schoolverzuim

Soms zit een leerling thuis in plaats van dat hij of zij naar school gaat. En dat gebeurt niet zomaar. Vaak zit er een lichamelijk, sociaal, emotioneel of psychisch probleem onder als oorzaak. Of spelen er problemen thuis of op school, waardoor kinderen of tieners thuisblijven.

Begeleiding door GGD Fryslân

Maak je je als school zorgen om het verzuim van een leerling? Dan kun je een beroep doen op GGD Fryslân. Onze professionals kunnen een belangrijke rol spelen zodat een leerling weer optimaal gebruik kan maken van zijn of haar ‘leerrecht’.

 

Deskundig advies en plan van aanpak

Wat heeft een leerling nodig om weer naar school te gaan? En wat vraagt dit van de school? Met onze medische en sociale deskundigheid kunnen we hier goed advies over uitbrengen. Samen met de leerling zelf, de ouders en school maken we een plan van aanpak. Als het nodig is, overleggen we ook nog met de leerplichtambtenaar.


Contact

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Neem contact op met de jeugdverpleegkundige van jouw school of met de specialisten van de GGD.

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur tot 17:00 uur.