Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Begeleiding leerkrachten, ouders en leerlingen

Heb jij als docent vragen over de ontwikkeling van een leerling? Of maak je je zorgen over bepaald gedrag? Wil je ouders helpen met een bepaalde gezondheids- of opvoedvraag? Of wil je een leerling met een vraag of probleem doorverwijzen? Dan kun je een beroep doen op begeleiding van GGD Fryslân.

Basisschool

Maak jij je als leerkracht zorgen over een leerling, uit welke groep dan ook? Op medisch, sociaal en/of pedagogisch gebied? Denk bijvoorbeeld aan zindelijkheid, opvallend gedrag, pesten of  schoolverzuim. Je kunt voor al deze vragen bij ons terecht. Voor elke leerling in elke groep is er namelijk advies, ondersteuning of begeleiding beschikbaar. Wij voeren gesprekken met leerlingen én ouders. Als dat nodig is, verwijzen wij door.

Telefonisch spreekuur

Je kunt altijd terecht op het telefonisch spreekuur van de jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslân, of je nu leerkracht of ouder bent. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur. Ons telefoonnummer is 088 22 99 444.

Pedagoog laten meekijken

Als jij je als leerkracht zorgen maakt over het gedrag van een kind in een groep, dan kan een van onze pedagogen bij je langs komen. De pedagoog kijkt mee hoe het kind zich gedraagt, waar dit gedrag vandaan komt en wat er aan gedaan kan worden. Dit uiteraard in overleg met de ouders. Onze pedagoog kan ook bij ouders thuis langs komen. Door mee te kijken naar het gedrag van het kind en naar de interactie in het gezin, geeft de pedagoog de ouders advies. Samen kijken ze naar een goede oplossing.

Voortgezet onderwijs

Maak jij je als docent zorgen over een leerling op medisch, sociaal en/of pedagogisch gebied? Denk bijvoorbeeld aan gameverslaving, pesten of veel schoolverzuim. Vraag dan altijd om ondersteuning. Voor elke leerling in elke groep is er namelijk advies, ondersteuning of begeleiding beschikbaar. Een leerling kan deze ondersteuning ook zelf aanvragen door te bellen naar 088 22 99 444.

Inloopspreekuur

Iedere week is er een verpleegkundige aanwezig op school om leerlingen te helpen met vragen over hun gezondheid. Voor dit inloopspreekuur hoef je geen afspraak te maken. Leerlingen kunnen hier op eigen initiatief naartoe, maar als docent kun je een leerling hier ook op attenderen.

Extra onderzoek of gesprek

Buiten onze gezondheidsonderzoeken om kan een leerling ook extra en/of voor een korte periode begeleiding krijgen van onze verpleegkundige. Soms verwijzen we een leerling door naar een andere vorm van hulpverlening, als dat nodig is. Dit doen we in overleg met de ouders. Ouders en leerlingen kunnen een extra onderzoek of gesprek aanvragen bij de jeugdverpleegkundige. Zij kunnen dit rechtstreeks bij de verpleegkundige doen, via de mentor, of door te bellen naar 088 22 99 444.

 


Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur tot 17:00 uur.