Wat kunnen wij voor jouw school betekenen?

Jouw leerlingen gezond, gelukkig en veilig op laten groeien: dat is ons doel vanuit GGD Fryslân. Wij helpen jouw school hierbij door verschillende diensten aan te bieden. Onze ondersteuning is bijna altijd kosteloos. Ontdek op welke manieren GGD Fryslân iets voor jouw school kan betekenen!

Gezondheidsonderzoeken

In zijn hele schoolloopbaan krijgt een leerling op verschillende momenten te maken met preventief gezondheidsonderzoek van de GGD. Wanneer zijn deze onderzoeken? En wat houden ze in?

Gezondheidsonderzoeken

Infectieziekte op school

Bepaalde groepen in de bevolking zijn extra kwetsbaar voor infectieziekten. Dat geldt onder andere voor jonge kinderen. Daar waar veel kinderen veel tijd met elkaar doorbrengen, zoals op scholen of kinderdagverblijven, is het risico op besmetting dus relatief groot.  Wat moet je als school doen als er een infectieziekte uitbreekt? GGD Fryslân biedt hulp en begeleiding.

Advies bij infectieziekten

E-magazine

Dit online magazine geeft je een overzicht van alle diensten en ondersteuning die GGD Fryslân biedt. Je leest informatie over verschillende thema’s. Van psychische gezondheid tot rookvrij opgroeien en van vertrouwenspersonen tot ziekteverzuim. Dit wordt afgewisseld met verrassende interviews en interessante weetjes. Met onze expertise ondersteunen we kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Bekijk het e-magazine voor:

 

Samenwerken voor een gezond en veilig schooljaar

Als GGD Fryslân hebben we met jouw school één belangrijk ding gemeen: we richten ons allebei op de ontwikkeling en gezondheid van kinderen en tieners. Ieder jaar hebben we als GGD Fryslân zo’n 140.000 contacten met kinderen, jongeren en ouders. Jij ziet als docent jouw leerlingen iedere dag en weet je wat er speelt. We kunnen elkaar op dit gebied dan ook goed versterken. 

Of het nu gaat om extra hulp en ondersteuning voor een individuele leerling, gezondheidsonderzoeken voor groepen leerlingen, een gezondheidsbeleid voor jouw school of ondersteuning in gezondheidslessen. Zo kunnen we samen de handen ineenslaan voor een gezond en veilig schooljaar!


Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 16.30 uur