Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Wat kunnen wij voor jouw school betekenen?

Jouw leerlingen gezond, gelukkig en veilig op laten groeien: dat is ons doel vanuit GGD Fryslân. Wij helpen jouw school hierbij door verschillende diensten aan te bieden. Onze ondersteuning is bijna altijd kosteloos. Ontdek op welke manieren GGD Fryslân iets voor jouw school kan betekenen!
Corona bacteriën, geel en zwart ingezoomd, vierkant

Coronavirus en scholen

Onze reguliere dienstverlening, zoals de gezondheidsonderzoeken voor kinderen van vier jaar en ouder, ziet er vanwege het coronavirus anders uit. Meer informatie vind je op onze corona-pagina.

Heb jij als docent of leerkracht vragen of zorgen over de ontwikkeling van een leerling? Wil je ouders of een leerling helpen of doorverwijzen? Bel GGD Fryslân via 088 22 99 444 of neem rechtstreeks contact op met het JGZ-team van jouw school.

Werkwijze JGZ op basisschool

 

Werkwijze JGZ voortgezet onderwijs
Drie kinderen in een treintje van de glijbaan

Gezondheidsonderzoeken

In zijn hele schoolloopbaan krijgt een leerling op verschillende momenten te maken met preventief gezondheidsonderzoek van de GGD. Wanneer zijn deze onderzoeken? En wat houden ze in?

Gezondheidsonderzoeken
Vier kinderen aan het leren met boeken in het gras (1)

Lesmaterialen voor scholen

Als docent kun je voor jouw lessen over gezondheid gratis docentenhandleidingen, materiaal voor leerlingen, werkbladen, dvd's en spellen lenen bij GGD Fryslân. Het lesmateriaal gaat bijvoorbeeld over mediawijsheid, alcohol, beweging, pesten, rouwverwerking, voeding en seksualiteit.

 

Lesmateriaal lenen
Kind niest in haar elleboog

Infectieziekte op school

Bepaalde groepen in de bevolking zijn extra kwetsbaar voor infectieziekten. Dat geldt onder andere voor jonge kinderen. Daar waar veel kinderen veel tijd met elkaar doorbrengen, zoals op scholen of kinderdagverblijven, is het risico op besmetting dus relatief groot.  Wat moet je als school doen als er een infectieziekte uitbreekt? GGD Fryslân biedt hulp en begeleiding.

Advies bij infectieziekten

Samenwerken voor een gezond en veilig schooljaar

Als GGD Fryslân hebben we met jouw school één belangrijk ding gemeen: we richten ons allebei op de ontwikkeling en gezondheid van kinderen en tieners. Ieder jaar hebben we als GGD Fryslân zo’n 140.000 contacten met kinderen, jongeren en ouders. Jij ziet als docent jouw leerlingen iedere dag en weet je wat er speelt. We kunnen elkaar op dit gebied dan ook goed versterken. 

Of het nu gaat om extra hulp en ondersteuning voor een individuele leerling, gezondheidsonderzoeken voor groepen leerlingen, een gezondheidsbeleid voor jouw school of ondersteuning in gezondheidslessen. Zo kunnen we samen de handen ineenslaan voor een gezond en veilig schooljaar!


Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 16.30 uur