Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Toelichting op onderzoeken - voor leerkrachten

Signaleringslijst

Jouw deskundige blik
Vul je voor ons de signaleringslijst in? We nemen graag jouw deskundige blik, kennis en signalen over de kinderen mee in onze onderzoeken. Het gedrag en de ontwikkeling van een kind staat niet op zichzelf, daarom ontvangen wij ook graag informatie over de groep als totaal.

Privacy en AVG
Wij houden ons aan de AVG-wetgeving. Privacy en transparantie naar ouders toe zijn voor ons belangrijk. Wij gaan er dan ook vanuit dat ouders op de hoogte zijn dat je gegevens over hun kind met ons deelt. Wil je met ons overleggen over signalen voordat je de ouders informeert? Dat kan. Daarbij blijf het kind anoniem. Neem voor overleg telefonisch contact op.

Veilig terugsturen van de signaleringslijst
Je hebt deze signaleringslijst per mail ontvangen via een beveiligde mailverbinding. Dat zie je door de toevoeging van ‘11 secure 11’ in de onderwerpregel. Je stuurt deze mail veilig terug door dit mailtje te beantwoorden. Vul de lijst in, sla deze op en voeg de lijst toe aan de retourmail.

 

Planning en onderzoeken

Planning
De school ontvangt de planning van de onderzoeken. Zo weet je wanneer je leerlingen een afspraak hebben. Dit is een voorlopige planning.

Ouders krijgen uitnodiging thuis
Ouders krijgen een uitnodiging voor de afspraak thuisgestuurd, per post of per mail. Ook vragen we ouders van tevoren een vragenlijst over hun kind in te vullen. Dit is een online vragenlijst.

Verzetten of afzeggen van afspraken
Het kan zijn dat ouders de afspraak verzetten of afzeggen. Dat kan via ons telefoonnummer 088 22 99 444.

Informeren van ouders

Bericht ouderapp of nieuwsbrief
Om ouders goed te informeren, kun je een bericht in jouw nieuwsbrief of ouderapp plaatsen over de onderzoeken. We hebben een ‘platte tekst’ versie die je in jouw eigen systeem kunt zetten of een opgemaakte PDF.

Vragen van ouders
Ouders kunnen ons bereiken op het telefoonnummer 088 22 99 444.