Ga naar de inhoud

De GGD voor kinderopvangorganisaties

Samen zorgen voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Zo geven wij vanuit bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorg en Infectiebestrijding advies en informatie aan kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouders. En voeren wij vanuit Technische Hygiënezorg inspecties uit in de kinderopvang.

Infectieziekte op de kinderopvang

Bepaalde groepen in de bevolking zijn extra kwetsbaar voor infectieziekten. Dat geldt onder andere voor jonge kinderen. Daar waar veel kinderen veel tijd met elkaar doorbrengen, zoals op scholen of kinderdagverblijven, is het risico op besmetting dus relatief groot.  Wat moet je als school doen als er een infectieziekte uitbreekt? GGD Fryslân biedt hulp en begeleiding.

Advies bij infectieziekten

Inspecties

GGD Fryslân controleert de kwaliteit van de voorzieningen voor kinderopvang en peuterspeelzalen in Fryslân. De GGD doet dit in opdracht van de gemeenten.

Inspectie kinderopvang

E-magazine: Samenwerken aan gezond en veilig opgroeien

Dit online magazine geeft je een overzicht van alle diensten en ondersteuning die GGD Fryslân biedt. Je leest informatie over verschillende thema’s. Van psychische gezondheid tot rookvrij opgroeien en van vertrouwenspersonen tot ziekteverzuim. Dit wordt afgewisseld met verrassende interviews en interessante weetjes. Met onze expertise ondersteunen we kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Bekijk het e-magazine voor kinderopvang/basisscholen

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur tot 17:00 uur