Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

De GGD voor kinderopvangorganisaties

Samen zorgen voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Zo geven wij vanuit bijvoorbeeld Jeugdgezondheidszorg en Infectiebestrijding advies en informatie aan kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouders. En voeren wij vanuit Technische Hygiënezorg inspecties uit in de kinderopvang.

Coronavirus en de kinderopvang

De inspecties op de kinder- en peuteropvanglocaties zijn hervat in aangepaste vorm. Meer informatie vind je op onze corona-pagina.

De consultatiebureaus in Fryslân zijn open en de afspraken gaan zoveel mogelijk door. De medewerkers van GGD zijn beschikbaar voor ouders, kinderen en professionals die advies en ondersteuning nodig hebben. Heb jij als professional vragen of zorgen over een kind? Wil je ouders met vragen of problemen helpen of doorverwijzen? Bel met GGD Fryslân via 088 22 99 444 of neem rechtstreeks contact op met het JGZ-team dat verbonden is aan jouw locatie.

Infectieziekte op de kinderopvang

Bepaalde groepen in de bevolking zijn extra kwetsbaar voor infectieziekten. Dat geldt onder andere voor jonge kinderen. Daar waar veel kinderen veel tijd met elkaar doorbrengen, zoals op scholen of kinderdagverblijven, is het risico op besmetting dus relatief groot.  Wat moet je als school doen als er een infectieziekte uitbreekt? GGD Fryslân biedt hulp en begeleiding.

Advies bij infectieziekten

Inspecties

GGD Fryslân controleert de kwaliteit van de voorzieningen voor kinderopvang en peuterspeelzalen in Fryslân. De GGD doet dit in opdracht van de gemeenten.

Inspectie kinderopvang

Lesmateriaal

Als medewerker van een kinderopvang kun je gratis lesmateriaal en spellen over gezondheid lenen bij GGD Fryslân. Het lesmateriaal gaat bijvoorbeeld over beweging, pesten, rouwverwerking en voeding.
 

Lesmateriaal

E-magazine: Samenwerken aan gezond en veilig opgroeien

Dit online magazine geeft je een overzicht van alle diensten en ondersteuning die GGD Fryslân biedt. Je leest informatie over verschillende thema’s. Van psychische gezondheid tot rookvrij opgroeien en van vertrouwenspersonen tot ziekteverzuim. Dit wordt afgewisseld met verrassende interviews en interessante weetjes. Met onze expertise ondersteunen we kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Bekijk het e-magazine voor kinderopvang/basisscholen

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur tot 17:00 uur