Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Begeleiding kinderopvang, ouders en kinderen

Werk jij binnen de kinderopvang en maak je je zorgen over een kind? Wil je ouders helpen met een bepaalde gezondheids- of opvoedvraag? Of wil je een kind met een vraag of probleem doorverwijzen? Dan kun je een beroep doen op begeleiding van GGD Fryslân.

Ondersteuning aanvragen

Voor vragen op medisch, sociaal en/of pedagogisch gebied kun je bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan zindelijkheid, opvallend gedrag of overgewicht. Wij kunnen met je meedenken maar ook komen observeren in de groep. Voor elk kind is er namelijk advies, ondersteuning of begeleiding beschikbaar. Als dat nodig is, verwijzen wij door. Ouders kunnen deze ondersteuning ook zelf aanvragen via 088 22 99 444.

Jeugdverpleegkundige

Professionals werkzaam in de kinderopvang en ouders die hulp zoeken bij het opvoeden en  opgroeien van hun kind, kunnen advies vragen aan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Kijk op het overzicht van consultatiebureaus voor een locatie bij jou in de buurt.

Telefonisch spreekuur

Je kunt ook altijd terecht bij het telefonisch spreekuur van de jeugdgezondheidzorg van GGD Fryslân, of je nu professional of ouder bent. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur. Ons telefoonnummer is 088 22 99 444.

Pedagoog laten meekijken

Als je je als professional zorgen maakt over het gedrag van een kind in een groep, dan kan een van onze pedagogen bij je langs komen. De pedagoog kijkt mee hoe het kind zich gedraagt, waar dit gedrag vandaan komt en wat er aan gedaan kan worden. Dit uiteraard in overleg met de ouders. Onze pedagoog kan ook bij ouders thuis langs komen. Door mee te kijken naar het gedrag van het kind en naar de interactie in het gezin, geeft de pedagoog de ouders advies. Samen kijken ze naar een goede oplossing.


Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur tot 17:00 uur