Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Seks van man tot man

Je houdt je seksleven gezond door je regelmatig te laten testen als je wisselende partners hebt. We raden je aan om minimaal twee keer per jaar een soa test te doen. Als seks je werk is, raden we aan vier keer per jaar een soa test te doen.

Testen kan op vier manieren

Hepatitis A & B

Tegen zowel hepatitis A als B kun je je laten vaccineren. De vaccinatie tegen hepatitis B is gratis voor mannen die seks hebben met mannen. Wanneer je kiest voor de combinatievaccinatie tegen hepatitis A en B betaal je €22,50 per vaccinatie. Lees verder of maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak

 

Hiv en PEP

Heb je minder dan 72 uur geleden onbeschermde seks gehad met een andere man? Dan kan het goed zijn om te beginnen met een PEP-kuur (Post Exposure Profylaxe). We kijken samen met jou wat nodig is. Dit is een behandeling van vier weken met hiv-remmende medicatie.

Neem in dat geval contact met ons op. We zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 088 22 99 222. Buiten kantooruren bel je met de dokterswacht Friesland via 0900 112 7 112. Geef duidelijk aan dat je belt over PEP.

 


PrEP

PrEP is een medicijn wat een hiv infectie voorkomt. Momenteel wordt het nog niet vergoed en betaal je de medicijnen zelf. PrEP beschermt niet tegen andere soa en vervangt het condoom niet. De minister heeft besloten een gelimiteerde pilot van vijf jaar uit te voeren bij de GGD’en. Meer weten?

PrEP

Mantotman.nl

Veel meer informatie voor en over mannen die seks hebben met mannen lees je op www.mantotman.nl.

Naar Mantotman.nl