Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Seks van man tot man

Je houdt je seksleven gezond door je regelmatig te laten testen als je wisselende partners hebt. We raden je aan om dat minimaal twee keer per jaar te laten doen. Als seks je werk is, raden we aan dit vier keer per jaar te doen.

Corona en seks tussen mannen

Vanwege het coronavirus hebben wij onze spreekuren aangepast. Het inloopspreekuur voor mannen die seks hebben met mannen is tijdelijk gesloten. Hier vind je meer informatie over het coronavirus en seks.

Testen kan op vier manieren

 • Via de eigen huisarts

 • Maak een afspraak bij GGD Fryslân
 • Vanwege het coronavirus is onderstaand inloopspreekuur tijdelijk gesloten.
  Kom op het inloopspreekuur van GGD Fryslân. Het spreekuur vindt plaats op de 1e en 3e donderdag van de maand. Per 1 maart 2020 is het spreekuur op de oneven donderdag in de maand. Je kunt je melden bij de balie tussen 17.00 – 18.00 uur en wordt geholpen op volgorde van binnenkomst. Adres: Harlingertrekweg 58 in Leeuwarden. Parkeren is mogelijk naast het gebouw.
 • Bestel een soa-thuistest via www.soapolinoord.nl of via www.soatestdoen.nl. Deze tests zijn betrouwbaar en anoniem, maar niet gratis.

Hepatitis A & B

Tegen zowel hepatitis A als B kun je je laten vaccineren. De vaccinatie tegen hepatitis B is gratis voor mannen die seks hebben met mannen. Wanneer je kiest voor de combinatievaccinatie tegen hepatitis A en B betaal je €22,50 per vaccinatie. Lees verder of maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak

 

In Europa heerst op dit moment hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen. Ook in Nederland zijn mannen ziek geworden. De klachten kunnen weken tot maanden aanhouden. Meer info op www.mantotman.nl/hepatitisA

Hiv en PEP

Heb je minder dan 72 uur geleden onbeschermde seks gehad met een andere man? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk te beginnen met PEP. PEP staat voor post exposure profylaxe. Dit is een behandeling van vier weken met hiv-remmende medicatie.

        Neem in dat geval contact met ons op. We zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 088 – 22 99 222. Buiten kantooruren bel je met de dokterswacht Friesland via 0900 – 112 7 112. Geef als je belt duidelijk aan dat je belt over PEP.

 


PrEP

PrEP is een medicijn wat een hiv infectie voorkomt. Momenteel wordt het nog niet vergoed en betaal je de medicijnen zelf. PrEP beschermt niet tegen andere soa en vervangt het condoom niet. De minister heeft besloten een gelimiteerde pilot van vijf jaar uit te voeren bij de GGD’en. Meer weten?

PrEP

Mantotman.nl

Veel meer informatie voor en over mannen die seks hebben met mannen lees je op www.mantotman.nl.

Naar Mantotman.nl