Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Vervuiling en verwaarlozing

Soms laten mensen hun huis en zichzelf, zonder dat ze dat willen, heel vies worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Iemand kan bijvoorbeeld niet goed genoeg voor zichzelf en zijn directe omgeving zorgen.

Risico's

Vervuilingen verwaarlozing kan leiden tot overlast door stank en ongedierte. Het gevolg hiervan kan zijn: gevaar voor ziektes en dus een risico voor de gezondheid. Ook zorgt een heel vies huis in slechte staat voor meer risico op brand.

Wat doet GGD Fryslân?

Kom je een vervuild of verwaarloosd huis, gebouw of terrein tegen? Meld dit dan bij ons.

Of maak jij je zorgen om iemand in je omgeving? Als buur, familielid, vriend, kennis of professional kun je ons bellen voor hulp en advies. GGD Fryslan adviseert of gaat op zoek naar passende ondersteuning.

Wat kun jij doen?

Maak je je zorgen over iemand in je omgeving? Als familielid, vriend of kennis kun je bij GGD Fryslân hulp of advies vragen voor een ander. De GGD ondersteunt gemeenten en partners bij het oplossen van vervuiling- en verwaarlozingsproblematiek. Zie je een onhygiënische toestand van een woning, een gebouw of een terrein? Dan kun je hier een melding van maken bij GGD Fryslân.

Heb je nog vragen?

Wil je direct met een deskundige spreken over een persoon met verward gedrag? Het advies- en meldpunt bij de GGD is bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur. Bel je na de openingstijden, dan kun je op werkdagen tot 21.00 uur worden doorverbonden met MIND Korrelatie. Er kan ook digitaal een melding worden gedaan.

Bij crisis of gevaar moet je direct 112 bellen.

Digitaal melding maken: Vervuiling en verwaarlozing