Tatoeëren, piercen en permanente make-up

Als je als ondernemer tatoeages of piercings zet, heb je daarvoor een vergunning van de overheid nodig. Datzelfde geldt voor voor juweliers die piercen in kraakbeen en schoonheidssalons waar permanente make-up (PMU) wordt aangebracht. Voor het aanvragen van deze vergunning kun je bij de GGD terecht.

Vergunning

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een vergunning. Zo'n vergunning is drie jaar geldig. GGD Fryslân geeft de vergunningen af aan de hand van landelijk vastgestelde richtlijnen. De handhavende bevoegdheid is neergelegd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Als organisator van een evenement waar piercings en/of tatoeages gezet worden kun je een ‘vrijstelling vergunningsplicht’ aanvragen.

Kosten

Aan de inspecties ten behoeve van het verstrekken van vergunningen voor tatoeëren, piercen en permanente make-up zijn voor de aanvrager/vergunninghouder kosten verbonden.

Bekijk de kosten van de inspectie

Aanvragen

De vergunning kan aangevraagd worden door het aanvraagformulier te downloaden van de website van het RIVM en dit ingevuld op te sturen naar GGD Fryslân.

Per post

GGD Fryslân
t.a.v. THZ
Postbus 612
8901 BK Leeuwarden

Per e-mail

Je kunt het ingevulde formulier ook gescand per e-mail verzenden naar: thzbackoffice@ggdfryslan.nl

Meer informatie

RIVM.nl
Veiligtatoeerenenpiercen.nl


Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Technische Hygiënezorg van GGD Fryslân.

thzbackoffice@ggdfryslan.nl

Op deze website gebruiken we cookies