Vaccinatielocaties

GGD Fryslân heeft een vaste vaccinatielocatie in Leeuwarden. Daarnaast vind je ons op verschillende pop-up locaties, verspreid over de provincie.

Testen

Het ministerie van VWS heeft op 10 maart 2023 besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kun je sinds 18 maart niet meer bij ons terecht voor een coronatest. Als je dit wil, kun je natuurlijk nog steeds een zelftest doen. Wil je testen voor een herstelbewijs? Ga dan op zoek naar een commerciële testaanbieder. 

Wil je meer informatie over het besluit van de minister of heb je een vraag? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid

Vaccineren

Herhaalprik: Iedereen van 12 jaar en ouder die de basisserie heeft afgerond, kan sinds 19 september 2022 weer een herhaalprik tegen corona krijgen. Dit kan vanaf drie maanden na de laatste prik. Je krijgt een mRNA-vaccin. Je hoeft geen afspraak te maken.

Heb je de herhaalprik al gehad na 18 september 2022? Dan kun je op dit moment niet nog een extra prik halen. Ga voor meer vragen en antwoorden naar www.mijnvraagovercorona.nl

Andere coronavaccins: Ook voor een prik uit de basisserie kun je zonder afspraak terecht. Je krijgt dan een mRNA-vaccin. Wil je een prik met Janssen (vector-vaccin) of Novavax (eiwit-vaccin)? Maak dan eerst een afspraak. Lees meer over deze vaccinaties op de website van de Rijksoverheid.

Meer weten over vaccineren tegen corona? Ga naar de pagina over vaccineren.

Voorbereiding op je vaccinatie

Voor een veilig en vlot verloop van je vaccinatie is het belangrijk dat je:

  • kleding draagt waarbij je je bovenarmen gemakkelijk bloot kunt maken;
  • het volgende bij je hebt:
    • een geldig ID-bewijs.
    • de ingevulde gezondheidsverklaring.

Volg op de vaccinatielocatie de aanwijzingen van het personeel op.

De vaccinatielocatie is goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator. Aanmelden doe je bij de registratiebalie. Na de prik blijf je nog 15 minuten wachten om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. Als het nodig is zijn er ter plekke rolstoelen en rollators aanwezig. Goed om te weten: er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocatie.

Openingstijden

Voor een vaccinatie tegen het coronavirus hoef je geen afspraak te maken. Controleer voor je bezoek de openingstijden, die verschillen per week en per locatie. 

Let op: Heb je de herhaalprik al gehad na 18 september 2022? Dan kun je op dit moment niet nog een extra prik halen. Ga voor meer vragen en antwoorden naar www.mijnvraagovercorona.nl

Locatie Fryslân 

 

Vaccinatielocatie Leeuwarden

Elzenstraat 3, 8924 JN Leeuwarden
Routebeschrijving

Openingstijden:
Woensdag van 13.45 tot 16.45 uur

 

Pop-up locaties

De tijdelijke pop-up locaties zijn te vinden op centrale plekken in verschillende wijken en dorpen. Hier kun je terecht voor de herhaalprik, maar je bent ook van harte welkom als je nog vragen hebt over het  vaccin en het coronavirus. Je hoeft geen afspraak te maken. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn en je even moet wachten tot je aan de beurt bent. 

Let op: Je kunt hier terecht voor een herhaalprik, maar ook voor je eerste of tweede prik (basisserie). Je krijgt dan een mRNA-vaccin. Wil je een prik met Janssen (vector-vaccin) of Novavax (eiwit-vaccin)? Maak hiervoor dan een afspraak bij een van onze vaste locaties. Lees meer over deze vaccinaties op de website van de Rijksoverheid.

Scala Welzijn
Moskampweg 3, 8431 GB Oosterwolde

Woensdag 3 mei: 10.00 – 15.00 uur

Bibliotheek
Museumplein 1, 9203 DD Drachten

Vrijdag 12 mei: 10.00 uur - 15.00 uur

De Rank
Kerkstraat 49, 8471 CE Wolvega

Woensdag 17 mei: 11.00 – 15.00 uur

Maritiem Instituut Willem Barentsz
Dellewal 8, 
8881 EG West-Terschelling

Openingstijden
Maandag 5 juni: 11.00-15:45 uur

MFC Het Vierkant
Johan van Oldenbarneveltstraat 2, 8862 BB Harlingen

Woensdag 7 juni: 10.00 - 15.00 uur

Zalencentrum De Lantearne
Jan Binneslaan 49, 9231 CA Surhuisterveen

Donderdag 15 juni: 10.00 – 15.00 uur.

MFA De Steiger
Schokker 4B, 8531 BW Lemmer

Woensdag 21 juni: 10.00 - 15.00 uur

Zalencentrum De Trije Doarpen
Foarwei 116, 9298 JP Kollumersweach

Donderdag 29 juni: 10.00 - 15.00 uur

Heb jij een vraag over het coronavaccin?

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk informatienummer 0800 1351.