Vaccinatie tegen het coronavirus

Iedereen die een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door het coronavirus, kan tijdens de najaarsronde tot half december een coronaprik krijgen. Op deze pagina lees je meer informatie over de vaccinaties.

De vaccinatie

De coronaprik wordt gegeven met het XBB-vaccin (BioNTech/ Pfizer). Dit is het meest actueel beschikbare vaccin en kent de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus.

Lees meer over het vaccin Comirnaty (BioNTech/Pfizer) in begrijpelijke taal de website van College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Voor wie is het vaccin?

De najaarsronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona:

 • mensen van 60 jaar en ouder;
 • volwassenen die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik;
 • volwassenen en kinderen uit medisch hoog risicogroepen en zwangeren;
 • zorgmedewerkers die direct contact hebben met patiënten;
 • mensen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen halen.

Prikangst

Val je in de doelgroep voor een coronavaccinatie, maar ben je erg bang voor de prik? We kijken graag samen naar een passende oplossing. Neem contact met ons door te bellen met 088 22 99 333. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.00 uur. We geven je graag een paar tips die jou kunnen helpen in de voorbereiding en tijdens je afspraak.

Eventuele bijwerkingen

Na de prik kun je een paar dagen last hebben van pijn op de prikplek, moeheid, koorts of spierpijn. Dit is normaal.

Maak jij je zorgen? Neem dan contact op met je huisarts. De website van Thuisarts vertelt je meer over wat te doen bij bijwerkingen na jouw vaccinatie. Op deze website lees je ook wanneer het verstandig is om contact op te nemen met de huisarts. Mocht je klachten krijgen na de prik, is het altijd goed om de bijwerkingen te melden. Dit kan via de website van Bijwerkingencentrum Lareb.

Voorbereiding op je vaccinatie

Voor een veilig en vlot verloop van je vaccinatie is het belangrijk dat je:

 • kleding draagt waarbij je je bovenarmen gemakkelijk bloot kunt maken;
 • het volgende bij je hebt:
  - een geldig ID-bewijs
  - de ingevulde gezondheidsvragenlijst

Volg op de vaccinatielocatie de aanwijzing van het personeel op.

De vaccinatielocatie is goed toegankelijk, ook met rolstoel of rollator. Aanmelden doe je bij de registratiebalie. Na de prik blijf je nog 15 minuten wachten om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. Als het nodig is zijn er ter plekke rolstoelen en rollators aanwezig. Goed om te weten: er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocatie.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur