Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Vraag en antwoord COVID-19

Heb je een vraag over het coronavirus? Kijk hieronder of je vraag ertussen staat. Kun je jouw vraag niet vinden? Kijk dan op de website van het RIVM of bel het landelijk informatienummer 0800 1351. Je kunt ook bellen met de advieslijn van GGD Fryslân via 088 22 99 333. Onze collega’s staan je graag te woord op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kun je ook je vragen stellen aan een zorgprofessional op de website Vragen over corona. 

Kijk voor de actuele zaken op het gebied van gezondheid op onze coronapagina. Wil je een test doen? Ga dan naar de pagina over testen voor meer informatie.

Werk je in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang? Bezoek dan onze coronapagina speciaal voor professionals.

Algemene vragen over het coronavirus

Vragen over taken van GGD Fryslân

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de dienstverlening van GGD Fryslân aangepast. Denk aan de afspraken voor vaccinaties, seksuele gezondheid, inspecties en diensten voor de Jeugdgezondheidzorg (JGZ).

 

Achter de schermen werken heel veel Friese crisisfunctionarissen samen om de verdere verspreiding en de gevolgen van het coronavirus te beperken en de inwoners van Fryslân zo goed mogelijk te informeren. Van artsen tot burgemeesters en van telefonisten tot medewerkers van de gemeenten: allemaal dragen ze hun steentje bij. In onderstaande infographic kun je zien hoe de Friese crisisorganisatie voor de bestrijding van het coronavirus er uit ziet. Wil je weten waar de crisisfunctionarissen zich elke dag mee bezig houden? Bekijk de video's op de website van Veiligheidsregio Fryslân.