Reizigersvaccinatie

Reizen. Dat is genieten! Van uw vrije tijd, van een mooie omgeving, van andere culturen en lekker eten. U wilt zich dan geen zorgen hoeven maken over uw gezondheid. Toch laten de hygiënische omstandigheden en sanitaire voorzieningen van veel (sub)tropische bestemmingen vaak te wensen over. De kans is daardoor groter dat u op zo'n bestemming een infectieziekte oploopt. Dit geldt ook voor vakantielanden als Turkije, Marokko, Egypte en Kroatië. Daarom geven wij u graag gezondheidsadvies op maat en vaccineren wij tegen infectieziekten.

Online afspraak maken

Via deze website kunt u direct online een afspraak maken voor reizigersvaccinaties en -advies. Ook vindt u hier informatie over de verschillende vaccinaties per land en de kosten hiervan. Vaak vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten van de inentingen (deels).

Expertise van GGD Fryslân

Op het gebied van reizigersvaccinaties en -advies hebben wij veel ervaring. Wij werken aan gezondheidsbescherming en willen voorkomen dat u ziek wordt tijdens uw reis. Ook kunt u bij ons terecht voor advies op het gebied van soa en/ of TBC. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk wanneer u zich bij ons laat vaccineren en adviseren. Wij werken zonder winstoogmerk en volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Ons gespecialiseerde team is HKZ-gecertificeerd op het gebied van reizigersadvies. Kortom: Met GGD Fryslân gezond op reis en gezond weer thuis!

GGD Reisvaccinaties

GGD Fryslân werkt samen met GGD Reisvaccinaties. Op de website van GGD Reisvaccinaties vindt u o.a. informatie over:

Naar boven