Gezondheidsmonitor 19+

GGD Fryslân heeft de wettelijke taak om de gezondheid van inwoners van Fryslân in beeld te brengen. Vragenlijsten voor volwassenen en ouderen is één van de manieren om meer te weten te komen over de gezondheid van de Friese bevolking. GGD Fryslân gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om gemeenten te adviseren bij het verbeteren van de gezondheid in hun gemeente.  

Niet alle documenten op onderstaande pagina's zijn digitaal toegankelijk. Kom je een document tegen dat niet digitaal toegankelijk is, maar wil je deze wel graag lezen? Bekijk onze toegankelijkheidsverklaring pagina wat je kan doen.

Gezondheidsmonitor 2022

In het najaar van 2022 voert GGD Fryslân een extra onderzoek uit onder de volwassen bevolking van Fryslân. Dit keer doen we een meting waarbij we ook kijken naar de gevolgen van de coronaperiode.

Ga naar Gezondheidsmonitor 2022

 

Laatste resultaten

Gezondheidsonderzoek 2020 - 18 tot 64 jaar

 

Gezondheidsonderzoek 2020 - 65+ jaar

 

Gezondheidsonderzoek 2020 - Per achtergrond - 65+ jaar

 

Oudere onderzoeken

Resultaten Gezondheidsmonitor 2016

 

Rapportage Gezondheidsmonitor 2012

Atlas VZinfo

Dit onderzoek is onderdeel van een landelijk uitgevoerd onderzoek. Alle GGD’en samen hebben over de hele Nederlandse bevolking informatie verzameld. De resultaten daarvan staan in de Atlas VZinfo.

Volksgezondheidenzorg.info

Vragen over de onderzoeksresultaten?

GGD Fryslân bespreekt met elke Friese gemeente de resultaten van de verschillende Gezondheidsmonitoren. Heb je vragen, neem contact op met team epidemiologie van GGD Fryslân. Ook de resultaten uit oudere onderzoeken kun je bij ons opvragen. Op de website staan alleen de meest recente onderzoeken gepubliceerd.

epidemiologie@ggdfryslan.nl