Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Meisjesbesnijdenis

In Nederland is het verboden om meisjes te besnijden, maar in andere landen - zoals Somalië en Soedan - is meisjesbesnijdenis heel gewoon. Als je zelf in Nederland woont, maar je hebt familie in een land waar meisjes besneden worden, dan kunnen jullie van mening verschillen over dit onderwerp. En dat kan best lastig zijn.

Verklaring: mijn dochter mag niet besneden worden

Loopt jouw kind op één of andere manier risico om toch besneden te worden, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek aan een land waar meisjesbesnijdenis gewoon is? En wil je duidelijk maken dat je niet wilt dat jouw dochter besneden wordt? Dan kan één van onze jeugdverpleegkundigen of jeugdartsen een verklaring maken waarin staat dat jouw dochter niet besneden mag worden. Deze verklaring kunnen we in zeven talen maken: Somalisch, Amhaars, Tigrinya, Arabisch, Engels, Frans en Nederlands. 


Verklaring aanvragen

Wil je graag zo’n verklaring aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17:00 uur. Ook kan je iedere werkdag chatten met een jeugdverpleegkundige.

Chat met een jeugdverpleegkundige