Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Integrale vroeghulp

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van jouw kind, maar weet je niet wie je daarbij kan helpen? Of zegt je gevoel dat er iets aan de hand is, maar weet je niet precies wat? Wacht niet af en bespreek je zorgen met ons. Wij bieden je specialistische hulp als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind.

Zorgen om ontwikkeling van je kind

Integrale Vroeghulp is voor alle ouders met kinderen van 0-7 jaar die zich zorgen maken of vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind. Dat kunnen vragen of zorgen zijn over de motorische of verstandelijke ontwikkeling van je kind, maar ook bijvoorbeeld over gedrag.

Blijf niet te lang met je vragen en twijfels rondlopen. Het kan best zijn dat er niets ongewoons aan de hand is. Dan ben je waarschijnlijk opgelucht met een goed bericht. Soms is er wel echt iets aan de hand. Dan is het goed er snel bij te zijn.

Je kunt Integrale Vroeghulp inschakelen als je informatie of advies wilt, maar ook als je ondersteuning of begeleiding wilt.

Verschillende specialisten

Er zijn veel verschillende professionals en instanties die ondersteuning bieden aan jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Bij Integrale Vroeghulp werken kinderartsen, psychologen, onderwijsdeskundigen en organisaties zoals GGD Fryslân, Audiologische Centra, kinderrevalidatie en kinderdagcentra samen. Iedereen brengt zijn eigen deskundigheid mee. Samen doen wij ons best om te ontdekken of er wat aan de hand is. En als dat zo is, hoe wij jullie dan zo snel mogelijk hulp kunnen bieden.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

Als je Integrale Vroeghulp inschakelt, komt er iemand thuis bij je langs. Dat is een casemanager. In een gesprek probeert de casemanager helder te krijgen wat jouw zorgen zijn over jouw kind. Daarna wordt dit in het Integrale Vroeghulpteam besproken. De casemanager komt daarna weer bij je langs om het advies van het team te bespreken. Je bepaalt zelf wat je met dit advies doet.

Aanmeldformulier Integrale Vroeghulp

Contact

Integrale Vroeghulp is gratis. Wil jij meer informatie over Integrale Vroeghulp? Bel of mail ons of ga hieronder naar de website van Integrale Vroeghulp Friesland.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

naar de website