Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Van zwangerschap tot ouderschap

Informatieavonden

In de gemeente Ooststellingwerf wordt aan alle aanstaande ouder(s) informatieavonden aangeboden, waarin we jullie graag informeren over de belangrijke “Eerste 1000 dagen” van jullie kindje.


De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Vier keer vóór de bevalling, drie keer erna. Soms mag je man/vriend of evt. maatje ook meekomen, bij andere bijeenkomsten ben je samen met de andere (bijna-) moeders. I.v.m. de huidige coronamaatregelen zullen de informatieavonden merendeels digitaal plaatsvinden. Bij de uitnodiging ontvang je of de bijeenkomst digitaal plaatsvindt of fysiek.

Wat gaan we doen?

De eerste vier keer praten we met elkaar over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. We vertellen je eerlijk wat je kunt verwachten. We hebben ook een speciale avond voor de vaders, om o.a. te praten over de rol van vaderschap.


Als je kindje geboren is, praten we met elkaar over wat voor soort ouder je wilt zijn. En we geven antwoord op al jullie vragen. Tijdens de les babymassage mag je je kindje meenemen en leer je op een andere manier hoe je met je kindje contact kunt maken.


Wij hopen je zo een stukje vertrouwen mee te geven tijdens de bijzondere weg van zwanger-zijn naar ouder-zijn. En het geeft je ook de kans om andere (bijna-) ouders te leren kennen. Je kunt dingen aan elkaar vragen en aan elkaar vertellen over wat je meemaakt.

Wat kost het?

De avonden zijn gratis.

Wanneer en hoe laat komen we bij elkaar?

Op donderdagavond van 19.30 uur - 21.00 uur. Je wordt ingedeeld aan de hand van de uitgerekende bevalling datum.

Waar komen we bij elkaar als de informatieavonden fysiek worden gegeven?

Gezondheidscentrum, Brink 1-102, 8431 LD Oosterwolde (Consultatiebureau), via de achteringang.
Of digitaal vanuit je eigen huis, via een link die je van ons ontvangt.

Hoe geef ik me op?

Je kunt hieronder het aanmeldformulier invullen.

De cursus is voor zwangeren binnen de gemeente Ooststellingwerf. Woon je buiten deze gemeente is het verzoek om binnen je eigen gemeente op zoek te gaan naar een passende cursus.

Aanmeldformulier