Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Van zwangerschap tot ouderschap

Informatieavond

In de gemeente Ooststellingwerf wordt aan alle bijna-ouders een avond aangeboden, waarin we jullie graag informeren over de belangrijke “Eerste 1000 dagen” van jullie kindje.

We praten met elkaar over bijvoorbeeld inenten, wat voor soort moeder/vader je wilt zijn voor je kindje en hoe je zo gezond mogelijk kunt leven als je in verwachting bent. Op deze (gratis) informatieavond zijn moeders én vaders van harte welkom!

Op het moment dat er nieuwe data zijn, vind je die op deze pagina! 

Vervolg cursus

Na deze avond kun je je opgeven om zeven keer bij elkaar te komen op donderdag. Vier keer vóór de bevalling, drie keer erna. Soms mag je man/vriend meekomen, bij andere bijeenkomsten ben je samen met de andere (bijna-) moeders. 

Wat gaan we doen?

De eerste vier keer praten we met elkaar over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. We vertellen je eerlijk wat je kunt verwachten. We hebben ook een speciale avond voor de vaders, met een drankje en een bitterbal.

Als het kindje geboren is, praten we met elkaar over wat voor soort ouder je wilt zijn. En we geven antwoord op al jullie vragen. Tijdens de les babymassage mag je je kindje meenemen en leer je op een andere manier hoe je met je kindje contact kunt maken.

Wij hopen je zo een stukje vertrouwen mee te geven tijdens de bijzondere weg van zwanger-zijn naar ouder-zijn. En het geeft je ook de kans om andere (bijna-) ouders te leren kennen. Je kunt dingen aan elkaar vragen en aan elkaar vertellen over wat je meemaakt.

Wat kost het?

De avonden zijn gratis.

Wanneer en hoe laat komen we bij elkaar?

Op donderdagavond. Je wordt ingedeeld aan de hand van de uitgerekende bevalling datum.

Waar komen we bij elkaar?

Gezondheidscentrum, Brink 1-102, 8431 LD Oosterwolde (Consultatiebureau), via de achteringang.

Hoe geef ik me op?

Je kunt hieronder het aanmeldformulier invullen.

Aanmeldformulier

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)