Stoptober

Tijdens de campagne Stoptober stoppen we 28 dagen samen met roken. Meld je aan voor Stoptober en je wordt elke dag gesteund en aangemoedigd om het vol te houden. Onder andere door de gratis Stoptober-app, verschillende social mediakanalen, het gratis Stoptober magazine, in het Stoptoberhuis en via Stoptober.tv. Kijk ook op de website van Stoptober voor meer informatie.

De Stop 11-stedentocht

Speciaal voor onze Friese (s)toppers organiseert GGD Fryslân de Stop 11-stedentocht. Met tips uit elke stad ga jij de finish halen. In bjusterbaarlik barren! Vanaf 3 september vind je op deze pagina elke week een nieuwe video met tips door bekende en minder bekende Friezen om de tocht te volbrengen.

Bekijk de Stop 11-stedentocht video's

Leeuwarden

De Stop 11-stedentocht is van start gegaan. Marcel Seuninga van Verslavingszorg Noord Nederland vertelt vanaf de start in Leeuwarden de eerste tip. 

Sneek

Assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra vertelt hoe het hem gelukt is om te stoppen met roken. Vanuit Sneek deelt hij zijn tip hoe het hem dankzij de steun van zijn vriendenkring succes had.

IJlst

Hoe voorkom je dat je een sigaret opsteekt tijdens je pauze? Johannes Rypma, bekend van The Bounty Hunters en finalist bij The Voice of Holland, geeft je een tip vanuit IJlst.

Sloten

De vierde video komt vanuit Sloten van stadsomroeper Pieter Haringsma. Hij is al ruim 10 jaar gestopt met roken en vertelt wat voor hem de voordelen zijn.

Stavoren

Lenie Ernst organiseert al een aantal jaar zeilevenementen om en op het water. Haar tip: "Download de Stoptober-app!" Ze vertelt je in de video hoe je hier je voordeel uithaalt.

Hindeloopen

Vandaag is het de eerste dag van Stoptober. Remco Kuipers, middenvelder bij SV Hielpen, vertelt je hoe je op deze eerste stopdag niet in de verleiding komt om te gaan roken.

Workum

Lutz Jacobi, Nederlandse politica, geeft je een tip hoe jij je dagritme kunt verstoren. Hierdoor maak jij het jezelf makkelijker om niet te gaan roken.

Bolsward

De tip van Stephan Rekker, voorzitter van Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht, luidt: "Zorg dat je voldoende om handen hebt". Hoe je dit doet vertel hij je in de onderstaand video.

Harlingen

De tip van Sanne van der Schaar, oud-schaatster en fysiotherapeut, luidt: "Je bent al op de helft!". Hoe je dit volhoudt vertelt ze in de onderstaande video. 

Franeker

De Stop 11-stedentocht is bijna voldaan. Vanuit Franeker geeft Johanna Brinkman, bekend als verslaggeefster van Omrop Fryslân, je een tip hoe jij jezelf kunt belonen.

Dokkum

De elfde stempelpost van de Stop 11-stedentocht is bereikt. Dennis Veenker (Olympisch bobsleeër) en vader Hugo Veenker (Sport- en loopcoach) geven je de laatste tip om samen met jou de finish over te steken.


Doe jij mee?

Tijdens deze tocht kun je ook bij GGD Fryslân terecht voor extra hulp. Neem dan contact op met het Stoppunt Roken van GGD Fryslân via 088 22 99 444 of stoppenmetroken@ggdfryslan.nl.