Zorgorganisaties & ketenpartners

Vraag GGD Fryslân advies of verwijs je patiënt of cliënt door naar één van onze diensten.

Advies vragen & samenwerken

Heb je als arts, verpleegkundige, maatschappelijk werker of andere zorgverlener een vraag waarover je advies of informatie wilt van GGD Fryslân? Wil je één van de GGD-artsen inschakelen? Of wil je weten op welke manier jouw organisatie kan samenwerken met de GGD?

Neem contact met ons op

Een forensisch arts inschakelen

‘(…) De forensisch arts doet onderzoek naar het misdrijf’. We lezen het regelmatig in het nieuws of zien de witte pakken op het journaal. Maar wat doet een forensisch arts van GGD Fryslân precies en wanneer wordt er een beroep op deze arts gedaan?

Meer informatie over een forensisch arts inschakelen
Heb je zelf aangifte gedaan van mishandeling? Dan kun je bij GGD Fryslân terecht op het letselspreekuur voor een letselverklaring.

Nieuws voor huisartsen

Er wordt regelmatig een nieuwsbrief verstuurd naar huisartsen. Hierin worden huisartsen geïnformeerd over zaken zoals het aantal meldingsplichtige infectieziekten.

Nieuwsbrief huisartsen

Training stoppen met roken

Voor zwangeren is het belangrijk zo snel mogelijk te stoppen met roken. Om zwangeren daarin te begeleiden is er de groepstraining 'Stoppen met roken. Dat bevalt goed!'. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur. Daarna zijn er twee terugkombijeenkomsten van drie kwartier. De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je je cliënt aanmelden of heb je vragen? Bel 088 22 99 216 of stuur een mail.

stoppenmetroken@ggdfryslan.nl
Wil je één van je cliënten of patiënten doorverwijzen naar één van onze andere diensten? Bel: 088 22 99 444 of of mail


Infectieziekte melden

Wil je als huisarts of andere zorgverlener een infectieziekte melden? Of wil je advies vragen aan een arts infectieziekten?

Dit kan telefonisch via 088 22 99 222, per e-mail naar infectieziekten@ggdfryslan.nl of vul het meldformulier in via onderstaande knop.

Meld een infectieziekte

Overdracht kinddossier

Wanneer een andere GGD het kinddossier wil opvragen bij GGD Fryslân, kun je gebruik maken van onderstaande contactgegevens. Dit betreft zowel digitale dossiers als papieren dossiers. Uiteraard heb je daarvoor de toestemming van ouders/verzorgers nodig.

Jeugdadministratie (JA+)
Telefoonnummer: 088 22 99 447
E-mailadres: jeugdadministratie@ggdfryslan.nl


Heb je een andere vraag?

Staat de informatie die je zoekt hier niet tussen? Neem contact met ons op.

Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00