Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Gemeenten

Beleidsinformatie voor Friese gemeenten

Meer weten over het coronavirus? Informatie over het virus vind je op de coronapagina van GGD Fryslân. Wil je meer informatie over de invloed van het virus op de omgeving? Kijk dan op de coronapagina van Veiligheidsregio Fryslân


Advies gezondheidsbeleid

Wil je graag advies over het gezondheidsbeleid van jouw gemeente? Duiding bij onderzoekscijfers of weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van gezondheidspreventie? Onze beleidsadviseurs helpen je graag verder.

Contactgegevens beleidsadviseurs

Wat kunnen wij voor jouw gemeente betekenen?

Als GGD hebben wij een breed takenpakket dat we uitvoeren voor gemeenten. Dit doen we collectief en op basis van maatwerk.

Meer informatie

Cijfers en onderzoek

Hoe gezond is Fryslân? Om daar antwoord op te kunnen geven doet GGD Fryslân onderzoek naar de gezondheidssituatie van de Friese bevolking. Dit doen we door vragen voor te leggen aan bepaalde groepen Friezen. Zo verzamelen we elk jaar nieuwe informatie.

Naar alle cijfers


d

Omgevingswet

Wat is een gezonde leefomgeving en hoe kunnen we die gezonder maken? Een gezonde leefomgeving wordt door mensen als prettig ervaren, nodigt uit tot gezond gedrag en legt een zo laag mogelijke druk op de gezondheid.


Nieuwsbrief

GGD Fryslân verzendt regelmatig een nieuwsbrief met berichten en informatie over ontwikkelingen op het gebied van gezondheidsbeleid. Deze e-mailnieuwsbrief is interessant voor beleidsadviseurs volksgezondheid van Friese gemeenten, maar ook voor andere professionals in de publieke gezondheid.

Aanmelden
Berichten uit eerdere nieuwsbrieven kun je teruglezen.

Sociaal medisch advies aanvragen

Het kan zijn dat een leerling, door ziekte of andere problemen, een tijd niet kan voldoen aan de eisen van de leerplichtwet en (gedeeltelijk) niet naar school gaat. In dat geval kan de leerplichtambtenaar een vrijstelling van de leerplichtwet toekennen. Hiervoor kan hij een sociaal medisch advies aanvragen bij de onafhankelijke jeugdarts van GGD Fryslân.

Meer informatie

Contact

Vragen of meer informatie? Neem contact op met GGD Fryslân via het algemene telefoonnummer of bekijk de contactgegevens voor gemeenten.

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 17.00

Contactgegevens voor gemeenten