Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Informatie voor werkgevers

Het voorkomen van corona op de werkvloer

Als werkgever zorg je voor een gezonde veilige werkplek. Dat doe je onder andere door de coronamaatregelen toe te passen. Door preventief besmettingen te voorkomen en in geval van een besmetting adequaat te handelen.

Besmettingskans verkleinen op of tijdens werk

Als werkgever neem je voldoende maatregelen om een besmetting te voorkomen. 

Tref aanvullende maatregelen zoals:

  • Medewerkers die hun werk thuis kunnen doen, doen dat ook
  • Spreiden van pauzes en werktijden De Rijksoverheid heeft een website met informatie over ondernemen en werken in coronatijd.

Maatregelen bij een besmetting

Als één of meerdere medewerkers positief test op corona, ontstaan er waarschijnlijk veel vragen. Niet alleen eigen collega's, ook klanten, zakenrelaties en andere in de omgeving hebben misschien vragen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een overzicht van de situatie te krijgen, de medewerkers, bezoekers en klanten te beschermen en aan procescommunicatie te doen.

Zorg bij een besmetting in elk geval voor: 

  • Inzicht in de situatie
  • Communicatie naar betrokkenen
  • Blijf rustig en vraag advies aan de GGD

We hebben een stappenplan gemaakt, waarmee je vlot inzicht in de situatie krijgt en weet welke communicatie naar wie noodzakelijk is.

Hieronder kun je het stappenplan voor bedrijven downloaden. 

Stappen voor bedrijven bij coronabesmetting