Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Kind & opvoeding

Betrokken aandacht voor de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind.

Coronavirus en de zorg voor je kind

Door het coronavirus is de dienstverlening van GGD Fryslân aangepast.

Huisbezoeken worden zoveel mogelijk vervangen door (video)bellen. Vaccinaties voor kinderen tot 15 maanden gaan door. Maar let op! Kom met maximaal 1 begeleider en alleen als jij en je kind geen verkoudheidsklachten hebben. Lees meer over welke afspraken wel en niet doorgaan.

Heb je vragen of zorgen over je kind? Bel ons via 088 22 99 444. Je kunt ook met ons chatten over de gezondheid en het gedrag van je kind.

Consultatiebureau en gezondheidsonderzoeken

Wil jij meer weten over het eerste bezoek aan het consultatiebureau? Of over de vaccinaties van je baby of kindje? Ook voor andere opvoedingsvragen, advies en ondersteuning kun je bij ons terecht.

 

Over het consultatiebureau en gezondheidsonderzoeken

Mijn kind

In Nederland is het zo geregeld dat de GGD de gezondheid en ontwikkeling van kinderen in de gaten houdt. Want, een kind dat gezond en gelukkig opgroeit: dat wil toch iedere ouder? Wij helpen jou daar graag zo goed mogelijk bij. Jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslân kijkt daarom op verschillende momenten - samen met jou - naar de gezondheid en ontwikkeling van je kind. We doen dit vanaf de geboorte tot jouw kind achttien jaar is. Dit is vrijwillig en gratis.

Alles over mijn kind

Kinddossier en privacy

Alle gezondheidsgegevens van jouw kind bewaren we in ons eigen kinddossier. Als ouder heb je zelf ook rechten om dit dossier in te kijken, te wijzigen en bezwaar te maken tegen het gebruik ervan.

 

 

Bescherming van gegevens

Contact

Heb je vragen over opvoeding of gezondheid van je kind? Wij bieden je informatie en advies. Neem contact met ons op.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. De chat is bereikbaar op werkdagen.

Chat met een jeugdverpleegkundige