Najaarsronde coronaprik

Iedereen die een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door het coronavirus, kan van oktober tot en met 15 december een coronaprik krijgen. Ook zorgmedewerkers met direct patiëntencontact komen dan voor de coronaprik in aanmerking. Let op! Onze vaste vaccinatielocatie in Leeuwarden is gesloten. Onze locatie in Drachten is voor het laatst geopend op 15 december.

Wie kunnen dit najaar de coronaprik halen?

De najaarsronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona:

  • mensen van 60 jaar en ouder;
  • volwassenen die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik;
  • volwassenen en kinderen uit medisch hoog risicogroepen en zwangeren;
  • zorgmedewerkers die direct contact hebben met patiënten;
  • mensen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen halen.

Lees alles over de vaccinatie op de pagina over Vaccinatie tegen het coronavirus.

Een afspraak maken

  • Mensen van 60-70 jaar en vanaf 90 jaar ontvangen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Zij kunnen zelf een afspraak maken via planjeprik.nl
  • Mensen vanaf 70-89 jaar ontvangen ook een brief van het RIVM, met daarin een afspraak waar en wanneer ze de coronaprik kunnen halen. Komt de afspraak niet uit, dan kan deze gewijzigd worden via planjeprik.nl of via het telefoonnummer 0800 7070.
  • De overige doelgroepen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar (zoals mensen die ook een griepprik mogen halen, zorgmedewerkers, zwangeren, medisch hoog risicogroep) krijgen geen brief, maar kunnen zelf een afspraak maken via planjeprik.nl.
Alle informatie over de coronaprik en de najaarsronde kun je lezen op

Coronaprik hele jaar door beschikbaar voor zwangeren en medische hoog risicogroepen

Voor zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen die door een arts worden doorverwezen (bijvoorbeeld mensen met een niet goed werkend afweersysteem) is de coronaprik het hele jaar door beschikbaar.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op. Hoe? Dat bepaal jij zelf. Bekijk de verschillende manieren.

Op werkdagen bereikbaar van 08.30-17.00 uur