Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vaccinatielocaties

Sinds begin 2021 is landelijk gestart met de grootschalige vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. GGD Fryslân is half januari begonnen met prikken vanuit de locatie WTC Expo in Leeuwarden. Half februari zijn de eerste bewoners van de Friese Wadden op de eilanden zelf gevaccineerd.

Uiteindelijk wil GGD Fryslân toe naar acht locaties verspreid over Fryslân. Zo kunnen alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in eigen woonomgeving worden gevaccineerd: de mobiele 60-plusser, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel. 

Wanneer je aan de beurt bent, ontvang je van het RIVMeen persoonlijke uitnodiging voor je vaccinatiemoment. In deze uitnodiging staat ook waar je de vaccinatie krijgt. Dat kan op een GGD-locatie zijn, bij je huisarts of in een verpleeghuis bij jou in de buurt. Je kunt dus alleen mét een afspraak terecht op een van onze vaccinatielocaties.

Het uitgangspunt is dat iedere inwoner van Fryslân uiteindelijk dichtbij huis gevaccineerd kan worden en daar maximaal een half uur voor hoeft te reizen. De komende tijd werken we toe naar acht vaccinatielocaties in Fryslân. Doordat we de beperkte voorraad aan vaccins verdelen over alle Friese vaccinatielocaties, zijn de prikmogelijkheden per dag per locatie beperkt en daardoor zijn niet alle locaties iedere dag geopend. Bovendien willen we geen vaccin verspillen, daarom prikken we niet iedere dag op elke locatie met alle vaccins. Het kan dus gebeuren dat je een afspraak maakt voor jouw vaccinatie en daarbij wordt uitgenodigd op een locatie in Drachten, terwijl je in Leeuwarden woont. Dat lijkt gek, maar dat heeft er dus mee te maken dat je op het moment dat je de afspraak maakt op deze locatie het snelst terecht kunt.

Inhoud pagina

Voorbereiding op je vaccinatieafspraak 

Voor een veilig en vlot verloop van je vaccinatie is het belangrijk dat je: 

 • een mondkapje draagt en 1,5 meter afstand houdt van anderen; 
 • kleding draagt waarbij je je bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken; 
 • het volgende bij je hebt: 
  • de uitnodigingsbrief.
  • de afspraakbevestiging.
  • een geldig ID-bewijs.
  • de ingevulde gezondheidsverklaring. 

Volg op de vaccinatielocatie de aanwijzingen van het personeel op. 

Locaties Fryslân 

   
GGD Testlocatie - Heliconweg 52 - Leeuwarden Vaccinatielocatie Leeuwarden*
WTC Expo in de Keltenhal
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
Plattegrond 
Routebeschrijving

ingang vaccinatielocatie drachten Vaccinatielocatie Drachten**
Fries Congrescentrum
Oprijlaan 3
9205 BZ Drachten
Plattegrond 
Routebeschrijving

Vaccinatielocatie Sneek
Akkerwinde 1
8607 CC Sneek
Routebeschrijving
"" Vaccinatielocatie Heerenveen 
Uhlweg 1
8441 AG Heerenveen
Routebeschrijving

Vaccinatielocatie Dokkum
Sporthal De Trimmer
Harddraversdijk 3
9101 XA Dokkum
Routebeschrijving

Voor je bezoek aan deze locatie is het goed om te weten dat de ingang niet direct benaderbaar is per auto. Er is aangrenzend aan het gebouw een invalidenparkeerplaats en een taxistandplaats. Je kunt jouw auto parkeren op het Kalkhuisplein (tegenover de bibliotheek), voer dit adres in op je routeplanner. Ben je slecht ter been? Dan is er een golfkar met bestuurder beschikbaar die je kunt gebruiken om van de parkeerplaats naar de ingang van de vaccinatielocatie te komen.     

Vaccinatielocatie Franeker
Jan Rodenhuisplein 3
8801 ET Franeker
Routebeschrijving

 

Vaccinatielocatie Koudum (opent 26 april 2021)
MFC De Klink
Dominee L. Tinholtstraat 1 
8723 CW Koudum
Routebeschrijving

 

Vaccinatielocatie Appelscha (opent 29 april 2021)

ingang vaccinatielocatie ameland

Vaccinatielocaties Waddeneilanden
Ameland, Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling
Het vaccineren van zorgmedewerkers en ouderen van de Friese Waddeneilanden gebeurt tijdelijk op de eilanden zelf. Deze bewoners hoeven hiervoor niet naar de wal. Of er straks nog meer doelgroepen op de eilanden zelf worden gevaccineerd is nu nog niet bekend. 

*Let op! In het WTC Expo is in de Saksenhal onze L-testlocatie gevestigd. Er zijn aparte in- en uitgangen gecreëerd met eigen parkeergelegenheid.
**Let op! Sommige routeplanners sturen je via de Skeanewei. Dit is met de auto of taxi niet de route. Volg altijd de route Oprijlaan of de borden langs de weg. 

Overige locaties Fryslân

GGD Fryslân wil voor inwoners van de provincie graag een goede spreiding van de vaccinatielocaties, zodat de reistijd voor iedereen redelijk beperkt blijft. Na de locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Dokkum en Franeker zijn later dit voorjaar Koudum en Appelscha in beeld.  

Heb jij een vraag over het coronavaccin?

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk informatienummer 0800-1351.