Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Coronavirus COVID-19

Ook in Fryslân hebben we te maken met de verspreiding van het coronavirus. Daarom is het belangrijk om de landelijke maatregelen op te volgen. Vraag je bij alles wat je doet af: breng ik hiermee de gezondheid van anderen, en voornamelijk de kwetsbare groepen, in gevaar? Alle inwoners van Fryslân spelen een belangrijke rol, alleen samen krijgen we corona onder controle.

Vragen over het coronavirus?

Heb je vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351.

Wil je een afspraak maken voor een coronatest?Bel de landelijke afsprakenlijn 0800-1202 voor een test bij jou in de buurt. Ook de uitslag van een coronatest ontvang je binnen 48 uur via de landelijke afsprakenlijn.

Heb je vragen over je eigen gezondheid? Bel je eigen huisarts, of met de corona-advieslijn van GGD Fryslân: 088 22 99 333. We zijn elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem dan contact op met de Rode Kruis Hulplijn via 070 4455 888.

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio Fryslân

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio Fryslân draait sinds de eerste Friese coronapatiënten op volle sterkte. Graag laten we zien wat dit voor onze mensen betekent. Wat is hun taak en hoe voelen zij zich hierbij? Je hoort en ziet het in onze serie video's.

De ervaringen van onze crisisfunctionarissen tijdens de coronacrisis