Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vaccinatie op maat

03 maart 2021

Mensen die naar aanleiding van situaties in hun omgeving of publiciteit vragen naar vaccinaties buiten de landelijke vaccinatiecampagnes, bijvoorbeeld tegen gordelroos, waterpokken, pneumokokken of hepatitis B, kunnen zich melden bij de afdeling vaccinaties van GGD Fryslân.

Onder de noemer ‘Vaccinaties op Maat’ is het mogelijk voor deze mensen om die vaccinaties op eigen kosten bij de GGD te laten toedienen. Een vaccinatie op maat tegen COVID-19 behoort nog niet tot de mogelijkheden.

U kunt uw patiënten hierop wijzen als u zelf niet vaccineert. Na aanmelding bij de GGD (per mail of telefonisch) ontvangt de persoon digitaal een brief met algemene informatie over de voor– en nadelen van het gewenste vaccin. De indicatie en contra-indicaties worden in consultatie afgewogen. De vaccins in deze categorie zijn niet op voorraad bij de GGD maar worden voor degene die gevaccineerd gaat worden besteld.  

Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 2299223

E-mailadres: vaccinatiesopmaat@ggdfryslan.nl