Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Charge your brainzzz

Charge Your Brainzzz is een lespakket om gezond slaapgedrag te stimuleren. Jongeren zijn een kwestbare groep voor ongezond slaapgedrag in deze tijd van internet, gamen en mobiele telefoons.

Ze hebben vaak slaaptekort inclusief bijbehorende gevolgen als slechte schoolprestaties, depressieve stemmingen en gedragsproblemen. Met Charge Your Brainzz leren jongeren over het belang van slapen en worden zij gestimuleerd hun eigen slaapgedrag te verbeteren.

Het lespakket is ontwikkeld door de Hersenstichting. Het lespakket sluit aan bij de bestaande (biologie) lesstof over de hersenen, zenuwen en waarneming. Charge Your Brainzzz is goed onderbouwd en ontwikkeld met input van leerlingen en docenten. Scholen kunnen het lesprogramma zelfstandig uitvoeren in de klas.

Terug naar overzicht
d

Het lespakket 'Charge your brainzzz' aanvragen?

Het lespakket 'Charge your brainzzz' kun je na registratie gratis downloaden.


Vragen of advies nodig?

Wil je meer weten over het lenen van materialen, wil je advies of heb je andere vragen rondom lespakketten? Neem contact met Joke Drijver, adviseur lesmaterialen voor scholen en kinderopvang.

maandag t/m woensdag