Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vitale Regio

Je goed voelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die best wat hulp kunnen gebruiken om grip te krijgen op hun gezondheid en leven. Dat is belangrijk. Want wanneer iemand minder vaak ziek is, meer sociale contacten heeft en meer plezier heeft in het werk of tijdens dagelijkse activiteiten, ervaart deze vaak een betere kwaliteit van leven.

Kennis bundelen voor gezondere Friezen

Vitaliteit en gezondheid zijn belangrijk voor alle Friese inwoners. Daarom zijn GGD Fryslân, De Friesland en de Friese gemeenten in 2017 gestart met het programma Vitale Regio Fryslân. Met dit programma bundelen we onze kennis, ervaring en krachten om de inwoners van Friesland nog vitaler en gezonder te maken. Door nauw samen te werken, kunnen we elkaar versterken en meer effect bereiken.

Een eenvoudig voorbeeld: het advies van de huisarts is om meer te bewegen. Dit advies wordt makkelijker opgevolgd wanneer de gemeente mooie wandelpaden aanlegt en de GGD het drinken van water stimuleert. Dan wordt 1+1 = 3. Het programma loopt tot 2020.

Meer informatie

Bekijk hieronder het filmpje over Vitale Regio Fryslân of lees het interview (april 2018). Margreet de Graaf, directeur van GGD Fryslân en Nynke van der Meulen, manager Zorg en Propositie van De Friesland leggen je graag uit wat Vitale Regio Fryslân is en wat het inhoudt voor de Friese bevolking.

Lees het interview

 

Wil je meer weten over het programma Vitale Regio Fryslân, alle projecten en resultaten? Ga dan naar www.vitaleregiofryslan.nl.