Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Een vaccin tegen het coronavirus

Als zorgprofessional krijg jij te maken met vragen over het coronavaccin. Speciaal voor zorgprofessionals heeft het RIVM een informatiepagina gemaakt met de laatste stand van zaken. Ook is er een informatienummer geopend waar je terecht kunt met je vragen, bel hiervoor met 0800-1351.

Op 15 januari zijn we in Fryslân gestart met het vaccineren van zorgpersoneel in de Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden. Het gaat hierbij om zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Met een uitnodiging van de werkgever maak je telefonisch een afspraak via het landelijke callcenter. Er worden dan direct twee afspraken ingepland, tussen de eerste en de tweede vaccinatie zitten drie weken. Het vaccineren gebeurt zowel overdag als ‘s avonds, doordeweeks en in het weekend. 

Er is onduidelijkheid over wie wanneer aan de beurt is, wie tot de eerste groep behoort en wie daar buiten valt. Het bericht van de Rijksoverheid brengt duidelijkheid. Werk je wel in de zorg maar val je niet binnen de eerste groep, dan hoor je bij de ‘overige zorgverleners’. Deze flowchart van de Rijksoverheid laat zien wie wanneer (volgens de meest actuele planning) aan de beurt is.

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt, wacht het rustig af. Zonder uitnodiging is het niet mogelijk om een afspraak te maken. Bellen of mailen naar GGD Fryslân heeft weinig zin, wij voeren de vaccinatie uit en gaan niet over de volgorde van vaccineren.

Meer informatie lees je op www.coronavaccinatie.nl of bel met 0800-1351. 

Nieuwsbrief voor zorgprofessionals

Het RIVM is gestart met een nieuwsbrief met actuele informatie voor professionals die betrokken zijn bij de COVID-19-vaccinatie. 

Abonneren op de nieuwsbrief