Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Een vaccin tegen het coronavirus

Als zorgprofessional krijg jij te maken met vragen over het coronavaccin. Speciaal voor zorgprofessionals heeft het RIVM een informatiepagina gemaakt met de laatste stand van zaken. Ook is er een informatienummer geopend waar je terecht kunt met je vragen, bel hiervoor met 0800-1351.

Eerste groep zorgmedewerkers

Op 15 januari zijn we in Fryslân gestart met het vaccineren van zorgpersoneel in de Keltenhal van het WTC Expo in Leeuwarden. Deze eerste groep omvat zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige wonvormen, gehandicaptenzorg, zorgmedewerkers uit de wijkverpleging En Wmo-ondersteuning.

Het AstraZeneca vaccin

Meer over het AstraZeneca vaccin vind je op de website van Rijksoverheid, waaronder deze bijsluiter in begrijpelijke taal. Zorgmedewerkers van 65 jaar en ouder krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer toegediend.


Wie wanneer welk vaccin krijgt is iets dat landelijk wordt bepaald

In het overzicht met de volgorde van vaccineren staat welke groepen wanneer aan de beurt zijn. En welk vaccin zij krijgen. Deze planning hangt onder andere af van hoe goed de vaccins werken bij bepaalde bevolkingsgroepen. En of de vaccins op tijd geleverd worden. Er komen ook nog andere vaccins aan. Dat maakt dat planning voor de langere termijn nog kan veranderen.

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt, wacht het rustig af. Zonder uitnodiging is het niet mogelijk om een afspraak te maken. Bellen of mailen naar GGD Fryslân heeft weinig zin, wij voeren de vaccinatie uit en gaan niet over de volgorde van vaccineren.

Meer informatie lees je op www.coronavaccinatie.nl of bel met 0800-1351. 

Nieuwsbrief voor zorgprofessionals

Het RIVM is gestart met een nieuwsbrief met actuele informatie voor professionals die betrokken zijn bij de COVID-19-vaccinatie. 

Abonneren op de nieuwsbrief