Jeugdmonitor 2019

GGD Fryslân wil graag weten hoe het met de Friese jeugd gaat. Leven ze gezond? Zitten ze goed in hun vel? Hoe is de relatie met ouders en vrienden? Daarom doen wij dit voorjaar onderzoek bij jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Wij vragen jongeren om een vragenlijst in te vullen.

Hoe doe je mee?

Je kunt alleen meedoen als je van GGD Fryslân een uitnodiging met inlogcode hebt gekregen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Zo krijgt de GGD en ook de gemeente een goed beeld van de gezondheid van de Friese jeugd. Heb je de vragenlijst ingevuld, dan maak je kans op 1 van de 200 bioscoopbonnen en een iPad.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

 

Waarom een Jeugdmonitor?

GGD Fryslân heeft volgens de Wet Publieke Gezondheid de taak de gezondheid van inwoners van Fryslân in beeld te brengen. GGD Fryslân gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om gemeenten te adviseren bij het maken van beleid. In het onderzoeksprotocol van de Jeugdmonitor 2019 staat meer informatie over de opzet en uitvoering van het onderzoek.

Download het onderzoeksprotocol Download het onderzoeksprotocol

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waarom wordt de Jeugdmonitor 2019 gehouden?
GGD Fryslân brengt de gezondheid van inwoners van Fryslân in beeld. Hiervoor nodigt zij jongeren die in Fryslân wonen uit om mee te doen aan een onderzoek. GGD Fryslân gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om gemeenten te adviseren bij het maken van beleid. Zo helpen we alle jongeren in Fryslân gezond en veilig op te groeien.

Ik ben heel gezond en heb nooit ergens last van. Heeft het dan wel zin om mee te doen?
Jazeker! Ook dit willen we graag horen. We willen van alle jongeren die we hebben uitgenodigd weten hoe het met ze gaat. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Zo krijgt de GGD en ook de gemeente een goed beeld van de gezondheid van de Friese jeugd.

Waarom vragen jullie mij om mee te doen?
GGD Fryslân vraagt een willekeurige groep van jongeren uit Fryslân of zij mee willen doen aan het onderzoek. Het is toeval dat jij bent uitgenodigd. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Zo krijgt de GGD en ook de gemeente een goed beeld van de gezondheid van de Friese jeugd.

Inloggen

Hoe moet ik inloggen?
Klik op de knop ‘Naar de vragenlijst’ op www.ggdfryslan.nl/jeugdmonitor De vragenlijst opent zich in een nieuw scherm. Hier log je in met jouw inlogcode. Jouw inlogcode staat in de uitnodiging die je van ons hebt gekregen via de post. Klik na het invullen van jouw inlogcode op 'aanmelden'. Als het goed is, ben je nu ingelogd.

Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen
Je kunt even wachten en het daarna opnieuw proberen. Lukt het nog steeds niet? Bel dan even naar 0800 - 0200 823 (gratis) of stuur een mailtje naar helpdesk@mediad-groep.nl Een medewerker van onderzoeksbureau Mediad helpt jou dan verder. Zij ondersteunen GGD Fryslân bij het onderzoek.   

Ik ben de uitnodiging met inlogcode kwijtgeraakt, kan ik een nieuwe krijgen?
Nee, wij kunnen helaas geen nieuwe inlogcode opsturen. Wel krijg je na ongeveer 3 weken een herinnering van ons. Hier staat jouw inlogcode weer in waarmee je de vragenlijst kunt invullen. Hierop wachten is in dit geval dus het beste.

 

Privacy

Hoe komt de GGD aan mijn naam en adresgegevens?

Alle inwoners staan in het bevolkingsregister van de gemeente. De namen en adressen voor dit onderzoek zijn door de computer willekeurig uit het bevolkingsregister gekozen, ook jouw naam en adres. Het is toeval dat jij bent uitgenodigd. Het adressenbestand gebruiken wij alleen voor het aanschrijven. Je hoeft jouw naam en adres niet in te vullen op de vragenlijst. Zo komt niemand te weten welke antwoorden jij hebt gegeven wanneer de gegevens worden verwerkt. Na afloop van het onderzoek vernietigen wij jouw adresgegevens.

Wat gaat GGD Fryslân met mijn informatie doen?
GGD Fryslân gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om gemeenten te adviseren bij het maken van beleid. Zo helpen we alle jongeren in Fryslân gezond en veilig op te groeien. Voorbeelden zijn projecten op school over bijvoorbeeld roken en alcohol, seksualiteit, weerbaarheid en sociale media. GGD Fryslân rapporteert alleen over groepen. Over individuele jongeren leveren wij geen informatie. 

De vragenlijst

Ben ik verplicht om mee te doen?
Nee, je bent niet verplicht om mee te doen aan het onderzoek. We zouden het wel erg fijn vinden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Zo krijgt de GGD en ook de gemeente een goed beeld van de gezondheid van de Friese jeugd.

Mag iemand anders de vragenlijst invullen?
Als het nodig is, mag iemand anders jou helpen met het invullen. Het is wel belangrijk dat je op alle vragen jouw eigen antwoorden geeft. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Het gaat om jouw mening en ervaringen.

Wat moet ik doen als ik niet weet hoe ik een vraag moet invullen?
Je mag altijd hulp vragen aan je ouders of familie. Zij kunnen jou vast helpen met het invullen. Wil je hen liever niet vragen, dan kun je bellen met 0800 - 0200 823 (gratis) of mailen naar helpdesk@mediad-groep.nl Een medewerker van onderzoeksbureau Mediad helpt jou dan verder. Zij ondersteunen GGD Fryslân bij het onderzoek.   

Ik wil na het invullen van de vragenlijst een gesprek met een verpleegkundige van GGD Fryslân, kan dat?
Jazeker! Je kunt altijd terecht bij de verpleegkundige van jouw school. Je kunt ook praten met een verpleegkundige van Soa/Sense. Ga naar de contactformulieren en telefoonnummers op de website van GGD Fryslân. Of chat anoniem op JouwGGD.nl.

Ik wil na het invullen van de vragenlijst meer lezen over een bepaald onderwerp, waar kan ik dit vinden?
Alle informatie over gezondheid voor jongeren vind je op JouwGGD.nl Bijvoorbeeld antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat. Klik hier om naar deze website te gaan.

Resultaten

Waar kan ik de resultaten van het onderzoek vinden?
De resultaten van het onderzoek worden openbaar gemaakt via de website van GGD Fryslân, via berichten in de regionale en lokale media, en via huis-aan-huisbladen. Wij rapporteren alleen over groepen. Over individuele jongeren leveren wij geen informatie.

Krijg ik ook persoonlijk bericht over de uitkomsten?
Nee, het is niet mogelijk iedere jongere persoonlijk op de hoogte te brengen van de uitkomsten. De resultaten van het onderzoek worden openbaar gemaakt via de website van GGD Fryslân, via berichten in de regionale en lokale media, en via huis-aan-huisbladen.

 

Helpdesk

Heb je nog andere vragen over de Jeugdmonitor 2019? Neem dan contact op met de helpdesk. Een medewerker van onderzoeksbureau Mediad helpt jou verder. Zij ondersteunen GGD Fryslân bij het onderzoek.

Op werkdagen tussen 9:00 uur en 20:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur.

Op deze website gebruiken we cookies