Word jeugdarts in Fryslân

Stel je vraag aan onze jeugdartsen

De beste versie van jezelf word je als jeugdarts

We zijn altijd op zoek naar jeugdartsen voor GGD Fryslân. Van ANIOS Jeugdgezondheidszorg tot BIG-geregistreerde arts of jeugdarts KNMG: wij helpen je graag om het beste uit jezelf te halen!


De beste versie van Marc als jeugdarts en vader

Regelmatige werktijden en de kans om als arts gezonde kinderen te helpen gezond te  blijven, trokken Marc naar GGD Fryslân. Hij werkt vanuit de flexpoule op verschillende consultatiebureaus en is er voor jonge gezinnen in Friese asielzoekerscentra.

Bekijk video: Jeugdarts en vader

De beste versie van Maaike als jeugdarts en wielrenner

Kinderen en ouders bijstaan, meeschrijven aan het Friese GGD-beleid, onderzoek doen en gewoon nog tijd hebben voor wandelen met de hond en wielrennen. Maaike laat je zien hoe zij op een dag het beste uit zichzelf haalt.

Bekijk video: Jeugdarts en wielrenner

Bijdragen aan de gezondheid van alle Friese kinderen en jongeren

Wist jij dat de GGD de enige organisatie in de Nederlandse gezondheidszorg is die kinderen vanaf hun geboorte tot aan hun achttiende levensjaar ziet, spreekt en onderzoekt? Als jeugdarts bij GGD Fryslân kun je dus echt bijdragen aan de gezondheid van duizenden Friese gezinnen en kinderen. Je kunt problemen opsporen, voorkomen en hulp bieden als het lichamelijk of geestelijk even niet zo lekker gaat.

Wist jij dat de GGD de enige organisatie in de Nederlandse gezondheidszorg is die kinderen vanaf hun geboorte tot aan hun achttiende levensjaar ziet, spreekt en onderzoekt? Als jeugdarts bij GGD Fryslân kun je dus echt bijdragen aan de gezondheid van duizenden Friese gezinnen en kinderen. Je kunt problemen opsporen, voorkomen en hulp bieden als het lichamelijk of geestelijk even niet zo lekker gaat.

Voorkomen is beter dan genezen

Als jeugdarts bij GGD Fryslân probeer je de gezondheid van kinderen te verbeteren. Want, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Het mooie is, dat dit gewoon tijdens kantoortijden kan. Naast je preventieve taak op scholen en op het consultatiebureau werk je samen met specialisten in ziekenhuizen. Jeugdarts Maaike: “Een specialist weet alles over de ziekte van een kind. Maar niet dat hij of zij bijvoorbeeld al maanden niet naar school gaat. Samen met de specialist breng ik in kaart wat een kind met een bepaalde ziekte aankan. Dit bespreek ik met de ouders, het kind en de school. Samen maken we een plan. Zo zorgen we ervoor dat een kind ondanks zijn ziekte de kans krijgt klasgenoten te zien en zich cognitief te ontwikkelen.”

Je krijgt ook de ruimte om onderzoek te doen en je denkt mee over het GGD-beleid. Zoals hoe we taken goed kunnen overhevelen naar jeugdverpleegkundigen en de continuïteit van de zorg voor jongeren kunnen bewaken tijdens langdurige crises. Ook bieden wij jou de ruimte om de opleiding tot jeugdarts te doen. Je krijgt tijdens deze studie de kans te werken voor andere organisaties zoals het Nederlands Jeugdinstituut en een thuiszorginstelling. Je kunt daarna met een schat aan ervaring terugkeren bij GGD Fryslân.


Op je best bij de GGD

Een warm welkom op jouw eerste werkdag en een goed inwerkproces. Als jeugdarts bij GGD Fryslân kom je terecht bij fijne collega’s op een plek waar iedereen gelijk is. Je gaat ervaren hoe betrokken wij ons voelen bij de wereld binnen en buiten de GGD.

Een warm welkom op jouw eerste werkdag en een goed inwerkproces. Als jeugdarts bij GGD Fryslân kom je terecht bij fijne collega’s op een plek waar iedereen gelijk is. Je gaat ervaren hoe betrokken wij ons voelen bij de wereld binnen en buiten de GGD.

Alles doen binnen jouw mogelijkheden als arts

Bij ons komen werken, betekent een grote bijdrage leveren aan onze belangrijkste missie: inwoners van Fryslân helpen bij een gezond leven. De regie laten we bij de mensen zelf. Ons uitgangspunt is: respectvol en zonder oordeel gezinnen en kinderen verder helpen.

Je wordt onderdeel van een groot netwerk van specialisten

Als jeugdarts ga je altijd voor het hoogst haalbare voor kinderen en hun ouders. Bijvoorbeeld door zo vroeg mogelijk lichamelijke afwijkingen bij een baby vast te stellen of helpen bij spanningen binnen een gezin. Vervolgens kun je de hulp bieden die het gezin wil. Je doet dit met jouw team achter je. Je kunt terugvallen op een manager en zelfstandig werkende collega’s met verstand van zaken. Je bent onderdeel van een netwerk aan specialisten op scholen, bij gemeentes en in ziekenhuizen. Zo kun jij als jeugdarts het beste uit jezelf halen en inwoners van Fryslân ondersteunen bij een gezond leven.

Ben je nieuwsgierig, wil je graag doorleren en samenwerken binnen een groot netwerk? De behoefte om je te ontwikkelen wordt beantwoord bij GGD Fryslân. Je hebt de vrijheid om je te ontplooien op een manier die bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld de specialisatie tot jeugdarts volgen, het initiatief nemen tot onderzoek en meedenken over het beleid.

GGD Fryslân maakt samen met Brandweer en Crisisbeheersing deel uit van Veiligheidsregio Fryslân. Samen met alle Friese gemeenten zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van alle Friese inwoners.


Drie tips om het beste uit jezelf te halen

1. Wie schrijft die blijft. 
Schrijf mooie gebeurtenissen op en lees het geregeld door. Of deel ze in een handgeschreven brief aan een dierbare.

2. Doe waar je goed in bent.
Focus je op je sterke kanten en laat deze groeien. Besteed dingen waar je niet goed in bent, uit aan mensen die er wel goed in zijn.

3. Vertrouw.
Wanneer jij anderen vertrouwt, behandelen zij jou het best (soms bedrogen worden is de zachte prijs die je betaalt voor geloven in de beste bedoelingen van iedereen).


Stel je vraag aan onze jeugdartsen

Ga direct naar de vacature