Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Trainee Inkoopspecialist

Leeuwarden, 1 of 2 jaar - uitzicht op vast contract

Download de vacature

 

Team Inkoop valt onder de afdeling Facilitair Bedrijf. Het team faciliteert op professionele wijze de primaire en ondersteunende processen waarbij uiteraard rechtmatig en doelmatig handelen, innovatie en verbetering centraal staan. Bij de ondersteuning moet je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van brandweermaterieel zoals ademlucht, tankautospuiten en beschermende kleding en bij de GGD aan medische producten zoals vaccinaties en verbruiksartikelen. Ook is er aandacht voor algemene facilitaire zaken zoals catering, groenvoorziening en onderhoud. We zijn maatschappelijk bewust en zien de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren in: circulair bouwen, het stimuleren van de circulaire economie en het leveren van een significante bijdrage in maatschappelijke participatie. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar samen met de betrokken collega’s vanuit een nieuwsgierige en klantgerichte houding. 

Met en voor wie ga je werken?

Je gaat als Trainee Inkoopspecialist werken met en voor de medewerkers van de verschillende organisatieonderdelen van Veiligheidsregio Fryslân. Je directe collega’s binnen het team Inkoop zijn een senior adviseur inkoop, een adviseur inkoop en twee operationele inkopers. Team Inkoop bestaat uit een mix van jong en oud. Er wordt hard gewerkt maar er is ook ruimte voor humor en ontspanning.

Wat bieden wij een Trainee Inkoopspecialist?

Wij bieden jou een uitdagende startersfunctie in een dynamische werkomgeving waar je de mogelijkheid krijgt om te leren en je persoonlijk te ontwikkelen tot inkoopspecialist. Op basis van jouw behoefte en de behoefte van VRF ontwikkelen wij een maatwerktraject. Door te leren en tegelijkertijd in de praktijk ervaring op te doen krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een inkoopspecialist met specifieke aandachtgebieden; duurzaamheid, innovatie en netwerken. De duur van het traineeship is 1 à 2 jaar, afhankelijk van je ervaring met inkoop.

Daarna gaan wij ervan uit dat jij je ontwikkeld hebt tot een zelfstandige inkoopspecialist en invulling kunt geven aan onderstaande functie-inhoud.

Wat vragen wij van een Trainee Inkoopspecialist?

 • het inventariseren van behoeftes en ervaringen van de gebruikersorganisatie
 • het initiëren en verrichten van marktverkenningen
 • het schrijven van aanbestedingsdocumenten
 • het zelfstandig uitvoeren van onderhandse en Europese aanbestedingen volgens de aanbestedingsregels
 • het samenstellen en afsluiten van (raam)contracten
 • het evalueren van de aanbestedingsprocedure en het vastleggen van de resultaten in het aanbestedingsdossier
 • het zorgen voor een goede overdracht van product/dienst/contract
 • leveranciers- en contractmanagement
 • het optreden als (inkoop)projectleider
 • het schrijven van Business cases bij o.a. vraagstukken over in- en uitbesteden

Als Trainee Inkoopspecialist is het logisch dat jij beschikt over

 • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Facility Management met minor Inkoop of Bedrijfskunde
 • affiniteit met inkoop, innovatie en duurzaamheid
 • rijbewijs B (het werkgebied betreft de Provincie Fryslân)
 • diploma Nevi 1 is een pré

Waaronder de belangrijkste competenties

 • Je bent enthousiast en zelfstandig. Je bent een teamspeler en brengt het nodige gevoel voor humor mee.
 • Je kunt op jouw manier invulling geven aan de kernwaarden van de Veiligheidsregio; samenwerken, nieuwsgierig, eigenaarschap en klantgericht.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent in staat om problemen te analyseren en in de uitvoering initiatieven en oplossingen te bedenken.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling bij de start minimaal € 2484,- per maand bij een werkweek van 36 uur. De trainee-functie wordt vervuld op basis van een tijdelijke aanstelling. Na het succesvol doorlopen van het traineetraject zal dit resulteren in een vaste aanstelling, waarin je zult doorgroeien naar de functie van Adviseur Inkoop.

Bijzonderheden

Interne en externe werving vinden gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot uiterlijk 29 oktober 2020 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats in week 46. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hans de Wit, Afdelingshoofd Facilitair bedrijf, via telefoonnummer 06 3087 5488.

Sluitingsdatum 29 oktober 2020

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO)