Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Programmaleider suïcidepreventie jongeren

Sneek, tot 1 augustus 2023

STORM

Samen met GGZ Friesland, Jeugdhulp Friesland en andere partners gaat GGD Fryslân aan de slag met STORM. Dit staat voor Strong Teens and Resilient Minds, en is een wetenschappelijk onderbouwde, preventieve aanpak om een depressie of suïcide bij jongeren vóór te zijn. Uniek aan STORM is de inzet op preventie, de stevige, regionale ketensamenwerking en het wetenschappelijk onderzoek naar wat écht werkt. Scholen, hulpverleners, gemeenten en anderen zorgen er in hun regio samen voor dat signalen van somberheid bij jongeren snel worden opgepikt én aangepakt. Sinds 2021 maakt STORM deel uit van de derde Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Eén van de doelen van de Landelijke Agenda is om deze aanpak te verspreiden naar meerdere regio’s in het land, zodat meer jongeren in Nederland kunnen profiteren van deze preventieve aanpak.

In Fryslân zitten we in de voorbereidingsfase. Komend schooljaar wordt benut als periode om draagvlak te creëren bij onze partners, de governance voor de implementatie van de STORM-aanpak verder uit te werken en een pilot te draaien, zodat we klaar zijn voor volledige implementatie in 2023/2024.

We zoeken daarom een gedreven programmaleider die:

 • STORM kan ademen en intrinsiek gemotiveerd is om een bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van jongeren.
 • Urgentie over kan brengen, met een grote mate van geloofwaardigheid op dit thema.
 • Zich kan opstellen als procesbegeleider.
 • Inhoudelijk strak kan blijven sturen vanuit de bedoeling.
 • Voldoende flexibiliteit heeft om aan te sluiten bij context/belevingswereld van de verschillende betrokken partijen.

Als programmaleider is het logisch dat jij beschikt over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het leiden van projecten.
 • Affiniteit met publieke gezondheid.
 • Sterke contactuele en samenwerkingsvaardigheden.
 • Lef: je weet je eigen weg te vinden en vragen te stellen zonder de juiste verhoudingen uit het oog te verliezen.
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal € 3.090,- en maximaal € 5.372,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 of 11 CAR-UWO veiligheidsregio’s).
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Individueel Keuze Budget (IKB), welke 17,05% bedraagt van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en pensioenregeling.
 • Er bestaat de mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. De standplaats betreft Sneek.
 • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling tot 1 augustus 2023.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 2 oktober solliciteren via onderstaande knop. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 tot 14 oktober. Heb je vragen of wil je meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Bernadette van den Berg, beleidsadviseur, via 06 49 10 64 23. 

Sluitingsdatum 03 oktober 2022

Werken bij GGD Fryslân

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).