Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Jeugdarts Publieke Gezondheid Asielzoekers

Fryslân, 1 jaar - uitzicht op vast

Download de vacature

 

Er zijn verschillende mogelijkheden qua contractomvang en werkdagen, deze passen we graag aan naar jouw persoonlijke wens en situatie. Hierbij zijn we op zoek naar een minimale beschikbaarheid van 5 uren en/of een maximale beschikbaarheid van 32 uren per week. 

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van jeugdverpleegkundige tot medewerker materieelbeheer bij de brandweer, van jeugdarts tot P&O adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt bij aan het functioneren van onze organisatie. Veiligheidsregio Fryslân wil voor haar medewerkers een ‘great place to work’ zijn. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap en werkplezier.

In Fryslân gaat het om ruim 2000 asielzoekers op vijf locaties, te weten Balk, Burgum, Drachten, Sneek en Sint Annaparochie. Je hebt affiniteit met transcultureel werken en vindt het leuk om vanuit jouw professie een bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien van jonge asielzoekers.   

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders bij gezond opgroeien, bij gezondheidsbedreigingen, ziekte en ontwikkelingsproblematiek.
 • Je voert geneeskundige onderzoek uit bij asielzoekerskinderen van 0-18 jaar.
 • Je signaleert risicofactoren die een gezonde ontwikkeling van de jeugdige asielzoeker in de weg staan, maakt deze bespreekbaar en leidt toe naar de juiste zorg.
 • Je signaleert, adviseert en verwijst kinderen van 0-18 jaar bij ontwikkelingsproblemen.
 • Je voert het Rijksvaccinatieprogramma uit conform de wet BIG.
 • Je onderhoudt contact met en adviseert samenwerkingspartners zoals COA, GZA en ISK scholen.

Ons team

Ons team bestaat uit jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, gezondheidsbevorderaars en een sociaal verpleegkundige (AGZ); allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van asielzoekers en jeugdigen van 0-18 jaar. Met elkaar leveren zij een bijdrage aan de publieke gezondheid van asielzoekers.

Jij bent een medische professional met:

 • Een diploma en een BIG registratie als arts.
 • Een registratie als jeugdarts KNMG is een pré.
 • Een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Beheersing van een vreemde taal is een pré.

Als jeugdarts beschik jij over:

 • Affiniteit met transcultureel werken en vind je het leuk om vanuit jouw professie een bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien van jonge asielzoekers.   
 • Zelfstandigheid, initiatief en ben je in staat om op verschillende niveaus effectief te communiceren.
 • De competentie samenwerken en pragmatisch werken. Je kunt je goed handhaven in complexe werksituaties. Samen met collega’s binnen en buiten ons team zorg je voor een optimale bijdrage vanuit jouw rol.
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5.872,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
 • Daarbovenop ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • De werktijden vinden veelal tijdens kantooruren plaats.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden heb je uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Standplaats

In overleg met jou word je ingezet op één of meerdere van onze COA-locaties.

Bijzonderheden 

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

 

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot en met 16 mei a.s. solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 19 mei a.s. We verzoeken hiermee rekening te houden. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Trea Hempenius coördinator PGA, via telefoonnummer 088 22 99 337. 

Sluitingsdatum 16 mei 2021

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).